Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Νέα Μελέτη Συγκρίνει τα Συμπτώματα από την Omicron και τη Delta
Κορωνοϊός - Νέα Μελέτη Συγκρίνει τα Συμπτώματα από την Omicron και τη Delta.

Κορωνοϊός – Νέα Μελέτη Συγκρίνει τα Συμπτώματα από την Omicron και τη Delta

Τα συμπτώματα της Covid-19 είναι πιο ήπια σε εμβολιασμένους ασθενείς που έχουν μολυνθεί με Omicron από ό,τι σε αυτούς που έχουν μολυνθεί με Delta, σύμφωνα με βρετανική μελέτη.

Είναι επίσης διαφορετικής φύσης, με αξιοσημείωτο επιπολασμό του πονόλαιμου με την Omicron.

Βρετανοί επιστήμονες συνέκριναν τα συμπτώματα που αναφέρουν ασθενείς με διαφορετικές παραλλαγές της Covid-19.

Παρατήρησαν ότι όταν μολύνθηκαν με την Omicron, η διάρκειά τους ήταν 8,3 ημέρες κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με 9,6 με τη Delta.

Η διαφορά ήταν ακόμη πιο έντονη στα άτομα που έκαναν αναμνηστικό εμβολιασμό:

4,4 ημέρες συμπτωμάτων με την Omicron έναντι 7,7 με τη Delta.

Επιπλέον, η φύση των συμπτωμάτων δεν είναι η ίδια ανάλογα με την παραλλαγή.

Έτσι, το 53% των ασθενών που μολύνθηκαν με τη Delta έχασαν την όσφρησή τους, σε σύγκριση με μόνο το 17% των ασθενών που προσβλήθηκαν από την Omicron.

Αντίθετα, ο πονόλαιμος είναι πολύ πιο συχνός με την Omicron, έως και 70,5%, έναντι 60,8% με τη Delta.

Τέλος, το ποσοστό νοσηλείας με την Omicron είναι χαμηλότερο: 1,9% έναντι 2,6% για τη Delta.

Ωστόσο, η μελέτη δεν μας επιτρέπει να συμπεράνουμε εάν η αιτία προέρχεται από την ίδια την παραλλαγή ή εάν ο πληθυσμός που αντιμετώπισε την Omicron επωφελήθηκε από καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη από αυτόν που εκτέθηκε στη Delta.

Ωστόσο, η μελέτη εξέτασε μόνο την υποπαραλλαγή BA.1 της Omicron, αποτρέποντας τη σύγκριση με την υποπαραλλαγή BA.2 που είναι τώρα η πλειοψηφία.

Αυτή η εργασία, που δημοσιεύτηκε στο “The Lancet respiratory medicine”, πραγματοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως τις 17 Ιανουαρίου 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ 63.002 ατόμων με Covid.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων