Home Επικαιρότητα Δωρεάν Ψηφιακές Υπογραφές στους Γιατρούς και στους Φαρμακοποιούς από την ΗΔΙΚΑ
Δωρεάν Ψηφιακές Υπογραφές στους Γιατρούς και στους Φαρμακοποιούς από την ΗΔΙΚΑ.

Δωρεάν Ψηφιακές Υπογραφές στους Γιατρούς και στους Φαρμακοποιούς από την ΗΔΙΚΑ

H ΗΔΙΚΑ παρέχει δωρεάν εγκεκριμένες ψηφιακές υπογραφές σε όλους τους Ιατρούς και Φαρμακοποιούς που είναι πιστοποιημένοι στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΗΣ).

Οι Ιατροί θα μπορούν να υπογράφουν τις συνταγές τους κατά την καταχώρηση, να συνδέονται με τη χρήση USB Token στην εφαρμογή της ΗΣ και να υπογράφουν τις Ιατρικές Βεβαιώσεις ψηφιακά.

Οι νέες ψηφιακές υπογραφές θα διατίθενται στους Ιατρούς και στους Φαρμακοποιούς είτε σε USB Token είτε ως Απομακρυσμένη ΕΔΔΥ (Εγκεκριμένη Διάταξη Δημιουργία Υπογραφής) και θα τους δίνουν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά τα έγγραφα και τα δεδομένα που καταχωρούν στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Τα πλεονεκτήματα είναι αρκετά με βασικό το ότι η ψηφιακή υπογραφή έχει την ίδια νομική ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή, με βάση τον ΕΚ 910/2014 Άρθρο 25, αλλά είναι ασφαλέστερη γιατί δεν μπορεί να πλαστογραφήθεί.

Επίσης μετά τη χρήση της το περιεχόμενο του εγγράφου δεν τροποποιείται και παρέχει προστασία από αποποίηση και μονομερείς τροποποιήσεις, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των δεδομένων που υπεγράφησαν.

Επιπλέον, η ψηφιακή υπογραφή μειώνει το κόστος και το χρόνο απασχόλησης ενώ παράλληλα είναι εύκολη στη χρήση στο πεδίο εφαρμογής, διασφαλίζοντας τα παρακάτω στοιχεία:

  • Εμπιστευτικότητα: προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση
  • Ακεραιότητα: προστασία των δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση ή αντικατάστασή τους
  • Πιστοποίηση: επιβεβαίωση της ταυτότητας του αποστολέα
  • Μη άρνηση αποδοχής: Ο αποστολέας (υπογράφων) δεν μπορεί να αποποιηθεί την υπογραφή

Τα δεδομένα της ψηφιακής υπογραφής μίας ιατρικής πράξης αποθηκεύονται στην ΗΔΙΚΑ και δεν μπορούν να αλλοιωθούν, ενώ ενδεχόμενη αλλοίωση καθιστά την υπογραφή άκυρη.

Σχετικά με την ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι Οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας.

Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth-app, του συστήματος διαχείρισης και διανομής των δωρεάν self-test.

Οποιαδήποτε ανάπτυξη ψηφιακής λύσης σε αυτούς του τομείς σχεδιάζεται, υλοποιείται και συντηρείται από τα στελέχη της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων