Home Επικαιρότητα Νέα Γενιά Εμβολίων κατά της Covid-19 Είναι Πιθανό να Εγκριθεί Σύντομα στην Ευρώπη
Νέα Γενιά Εμβολίων κατά της Covid-19 Είναι Πιθανό να Εγκριθεί Σύντομα στην Ευρώπη.

Νέα Γενιά Εμβολίων κατά της Covid-19 Είναι Πιθανό να Εγκριθεί Σύντομα στην Ευρώπη

Μετά τα εμβόλια αδενοϊού (AstraZeneca και Janssen) και mRNA (Pfizer / BioNTech και Moderna), μια νέα, τρίτη γενιά εμβολίων κατά της Covid-19, είναι πιθανό να εγκριθεί σύντομα στην Ευρώπη.Στις 16 Νοεμβρίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) άρχισε να αξιολογεί την αίτηση για άδεια κυκλοφορίας υπό όρους, του εμβολίου της εταιρείας Novavax, ένα πρωτεϊνικό εμβόλιο (πρωτεΐνες spike S του Sars-CoV-2) εμφυτευμένο σε νανοσωματίδια λιπιδίων με πρωτότυπο ανοσοενισχυτικό (Matrix-M ).

Το όνομά του: Nuvaxovid. Το εμβόλιο είναι έτοιμο για χρήση, συσκευασμένο σε φιαλίδιο 10 δόσεων. Μπορεί να αποθηκευτεί μεταξύ + 2 °C και + 8 °C.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού αποτελείται από δύο δόσεις των 0,5 ml (5 μg αντιγόνου και 50 μg ανοσοενισχυτικού Matrix-M) που χορηγούνται ενδομυϊκά με διαφορά 21 ημερών.

Το υποψήφιο εμβόλιο έχει αξιολογηθεί σε δύο βασικές δοκιμές: «μια δοκιμή στο Ηνωμένο Βασίλειο που έδειξε αποτελεσματικότητα 96,4% έναντι του αρχικού ιικού στελέχους, 86,3% έναντι της παραλλαγής Άλφα (B.1.1.7 ) και 89,7% συνολική αποτελεσματικότητα.

Και στη δοκιμή PREVENT-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό, η οποία έδειξε 100% προστασία από μέτριες και σοβαρές μορφές και συνολική αποτελεσματικότητα 90,4%.

Γενικά ήταν καλά ανεκτό και προκάλεσε ισχυρή απόκριση αντισωμάτων», δήλωσε η Novavax σε δελτίο τύπου στις 17 Νοεμβρίου’21.

{module title=”Adsence article”}

Ο EMA θα μπορούσε να εκφέρει γνώμη αν «σε λίγες εβδομάδες θα δούμε τα δεδομένα που υποβλήθηκαν είναι επαρκώς αξιόπιστα και πλήρη, ώστε να δείξουν την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου».

Στις αρχές Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση αγοράς 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου της Novavax, με δυνατότητα  για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων