Home Επικαιρότητα Εκατομμύρια Άνθρωποι Μπορεί να Έχουν ή να Είχαν Μακρά Covid-19
Εκατομμύρια Άνθρωποι Μπορεί να Έχουν ή να Είχαν Μακρά Covid-19.

Εκατομμύρια Άνθρωποι Μπορεί να Έχουν ή να Είχαν Μακρά Covid-19

Το 43% όσων πέρασαν Covid-19, παγκοσμίως, πιθανώς έχουν ή είχαν μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ότι έχουν υπάρξει περισσότερες από 250 εκατομμύρια λοιμώξεις Covid-19, διεθνώς, αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν σήμερα ή βίωσαν στο παρελθόν τις συνέπειες της λεγόμενης «μακράς Covid-19».

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, οι οποίοι έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιολόγησαν (μετα-ανάλυση και συστηματική ανασκόπηση) 40 έρευνες από 17 χώρες αναφορικά με τους ασθενείς που συνεχίζουν να έχουν ένα ή περισσότερα συμπτώματα Covid-19 για πάνω από έναν μήνα μετά την αρχική διάγνωση της λοίμωξής τους.

Το ποσοστό της μακράς Covid-19 εκτιμήθηκε στο 57% μεταξύ όσων χρειάστηκε να νοσηλευθούν λόγω του κορωνοϊού, δηλαδή σε πάνω από τους μισούς ασθενείς.

Το ποσοστό των μακρόχρονων συμπτωμάτων -είτε προηγουμένως είχε κανείς νοσηλευθεί είτε όχι- υπολογίστηκε σε 49% για τις γυναίκες και σε 37% για τους άνδρες, συνεπώς το πρόβλημα είναι συχνότερο στις πρώτες.

Ανά Ήπειρο, τα ποσοστά μακράς Covid-19 εκτιμήθηκαν σε 49% στην Ασία, 44% στην Ευρώπη και 30% στη Βόρεια Αμερική.

Συχνότερο επίμονο σύμπτωμα είναι η κόπωση (23%) και ακολουθούν δύσπνοια, πόνοι στις αρθρώσεις και προβλήματα μνήμης (το κάθε σύμπτωμα από 13%).

{module title=”Adsence article”}

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι όσο πιο εκτεταμένη είναι η μακρά Covid-19 τόσο μεγαλύτερη πίεση θα δέχονται τα συστήματα υγείας των χωρών.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων