Home Επικαιρότητα Covid-19 – Εντοπισμός Νέας Μετάλλαξης ΑΥ.4.2 της Παραλλαγής Δέλτα
Covid-19 - Εντοπισμός Νέας Μετάλλαξης ΑΥ.4.2 της Παραλλαγής Δέλτα.

Covid-19 – Εντοπισμός Νέας Μετάλλαξης ΑΥ.4.2 της Παραλλαγής Δέλτα

Η νέα αυτή μετάλλαξη, ονομάζεται AY4.2 και εντοπίστηκε πρώτη φορά στο Ισραήλ, σε ένα 11χρονο αγόρι που επέστρεφε από ταξίδι στη Μολδαβία.Χθες, το Λονδίνο ανακοίνωσε την εμφάνιση μιας υπο-παραλλαγής της πολύ μεταδοτικής Δέλτα. 

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε ότι σε αυτό το σημείο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η AY4.2 εξαπλώνεται πιο εύκολα, αλλά η χώρα είναι έτοιμη να λάβει οποιαδήποτε, περαιτέρω αναγκαία ενέργεια. 

Ειδικά, τη στιγμή που το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει εδώ και δύο εβδομάδες μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid με πολύ υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης, από ό,τι στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την επιδείνωση της βρετανικής κατάστασης στον ανεπαρκή εμβολιασμό ανηλίκων και τη μείωση της ανοσίας των ηλικιωμένων.

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή, δεν αποδίδεται στη νέα υπο-παραλλαγή, η συχνότητα της οποίας παραμένει χαμηλή προς το παρόν. 

Οι έρευνες συνεχίζονται βέβαια, ιδίως για τη δοκιμή της αντοχής της στα εμβόλια.

{module title=”Adsence article”}

Η AY4.2 φαίνεται πως είναι ανύπαρκτη εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, εκτός από τρία κρούσματα που εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και μερικά ακόμη στη Δανία.

Στο Ισραήλ, το πρώτο κρούσμα αυτού του παραλλαγμένου ιού ήταν ένα 11χρονο αγόρι που επέστρεφε από ταξίδι στη Μολδαβία. 

Ταυτοποιήθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν-Γκουριόν στο Τελ Αβίβ και τέθηκε σε καραντίνα, όπως δήλωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι από τότε δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο κρούσμα στη χώρα.

{module title=”Υπογραφή”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων