Home Επικαιρότητα Νέο Ελπιδοφόρο Αντιικό Φάρμακο Κατά της Covid Αναμένεται να Λάβει Έγκριση
Νέο Ελπιδοφόρο Αντιικό Φάρμακο Κατά της Covid Αναμένεται να Λάβει Έγκριση.

Νέο Ελπιδοφόρο Αντιικό Φάρμακο Κατά της Covid Αναμένεται να Λάβει Έγκριση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει πλήρη κλινικά στοιχεία για το αντιιικό φάρμακο που έχει παρασκευάσει η Merck & Co Inc για τη θεραπεία ασθενών με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της COVID-19, δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας ότι υπέβαλε αίτηση για άδεια επείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ.Αν λάβει έγκριση, θα είναι το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την COVID-19 το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

«Πράγματι αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Θα πρέπει να δούμε τα πλήρη στοιχεία γι’αυτό. Αν είναι αλήθεια, τότε αυτό είναι άλλο ένα όπλο στην μάχη κατά της πανδημίας της COVID-19», απάντησε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ σε ερώτηση που δέχθηκε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη για το φάρμακο αυτό.

{module title=”Adsence article”}

Το molnupiravir, το αντιιικό χάπι της Merck, μείωσε κατά 50% το ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 σε δοκιμή που έγινε σε ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα της νόσου, οι οποίοι εμφάνιζαν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για τη νόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτόν τον μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
{module title=”Υπογραφή”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων