Home Επικαιρότητα Ανοιχτή Επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον
Ανοιχτή Επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον.

Ανοιχτή Επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον

Ανοιχτή επιστολή στην επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίλβα Γιόχανσον, με αφορμή την επίσκεψή της σε Λέσβο και Σάμο δημοσιεύουν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», ζητώντας της να καταστήσει υπόλογες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην κατεύθυνση της προστασίας των ζωών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους.

Στην αιχμηρή επιστολή τους οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», μέσω της ιατρικής συντονίστριας της οργάνωσης στη Λέσβο, Χίλντε Βόχτεν, περιγράφουν τις συνέπειες των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως τις εντοπίζουν καθημερινά στην υγεία των προσφύγων και ζητούν από την Επίτροπο τη συμβολή της ώστε να βρεθούν αξιοπρεπείς εναλλακτικές λύσεις στέγασης των αιτούντων άσυλο αντί για καταυλισμούς, και να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε μια δίκαιη και αξιοπρεπή διαδικασία ασύλου και σε επαρκή υγειονομική περίθαλψη.

{module title=”Adsence article”}

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν, το 2020 η οργάνωση περιέθαλψε τουλάχιστον 50 παιδιά που αυτοτραυματίστηκαν ή είχαν σκέψεις αυτοκτονίας στη Λέσβο, ενώ οι ψυχολόγοι στη Σάμο περιέθαλψαν 254 νέους ασθενείς, οι μισοί από τους οποίους ανέφεραν σκέψεις για θάνατο κατά την πρώτη τους συνεδρία.

{module title=”Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων