Home Επικαιρότητα Ο ΕΜΑ Πρότεινε την Έγκριση του Εμβολίου Μίας Δόσης της Johnson & Johnson
Ο ΕΜΑ Πρότεινε την Έγκριση του Εμβολίου Μίας Δόσης της Johnson & Johnson.

Ο ΕΜΑ Πρότεινε την Έγκριση του Εμβολίου Μίας Δόσης της Johnson & Johnson

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) μόλις πρότεινε την έγκριση του εμβολίου Covid-19 μίας δόσης της Johnson & Johnson (J & J), της οποίας η ευρωπαϊκή θυγατρική είναι η Janssen.

Η γνωμοδότηση αυτή ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα από την άδεια κυκλοφορίας (AMM) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Και τέταρτο εμβόλιο λοιπόν! Ο EMA έδωσε το πράσινο φως την Πέμπτη, 11/3/21 το απόγευμα στο κατά της Covid εμβόλιο της J&J για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

«Με αυτήν την τελευταία θετική γνωμοδότηση, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ένα επιπλέον εργαλείο για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών τους», επισήμανε ο Emer Cooke, διευθυντής του οργανισμού.

Αυτό το εμβόλιο είναι ακόμη πιο πολλά υποσχόμενο, δεδομένου ότι απαιτεί μόνο μία δόση για να εξασφαλιστεί η προστασία του εμβολιασμένου ατόμου, σε αντίθεση με τα τρία πρώτα εμβόλια που διατίθενται σε δύο δόσεις.

Η υπηρεσία βασίζει την απόφασή της στα αποτελέσματα μιας κλινικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερα από 44.000 άτομα, σύμφωνα με τα οποία το εμβόλιο καθιστά δυνατή τη μείωση κατά 67% του αριθμού των συμπτωματικών περιπτώσεων δύο εβδομάδες μετά την ένεση, σε σύγκριση με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου.

Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιήθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου ’21 από την Janssen, είναι αποτελεσματικό κατά 85% στην πρόληψη σοβαρών μορφών Covid-19.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες που εντοπίστηκαν είναι ήπιες έως μέτριες και εξαφανίζονται λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό (πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκός πόνος, ναυτία).

Όπως και το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι ένα εμβόλιο ιού φορέα (αδενοϊός) που δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία ως προς την αποθήκευση: παραμένει σταθερό για τρεις μήνες σε θερμοκρασία μεταξύ 2 και 8 βαθμών.

Θα πρέπει επομένως να μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί στην πόλη, ειδικά από γιατρούς και φαρμακοποιούς.

{module title=”Adsence article”}

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραγγείλει 200 ​​εκατομμύρια δόσεις αυτού του εμβολίου (με δυνατότητα επιπλέον 200 εκατομμυρίων.

Όμως, όπως και οι τρεις ανταγωνιστές της, η Janssen μείωσε τον αριθμό των δόσεων που θα διαθέσει τελικά.

{module title=”Υπογραφή”}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων