Home Επικαιρότητα Μία Μετάλλαξη στην Πρωτεΐνη Spike της Νοτιοαφρικανικής Παραλλαγής Ανιχνεύτηκε σε Βρετανικές Παραλλαγές του SARS-CoV-2
Μία Μετάλλαξη στην Πρωτεΐνη Spike Ανιχνεύτηκε σε Βρετανικές Παραλλαγές του SARS-CoV-2.

Μία Μετάλλαξη στην Πρωτεΐνη Spike της Νοτιοαφρικανικής Παραλλαγής Ανιχνεύτηκε σε Βρετανικές Παραλλαγές του SARS-CoV-2

Μία μετάλλαξη στην πρωτεΐνη Spike που παρατηρήθηκε αρχικά στη νοτιοαφρικανική παραλλαγή του ιού που ευθύνεται για την Covid-19, ανιχνεύτηκε σε βρετανικές παραλλαγές.

Αυτή η μετάλλαξη θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου.

Η ανακοίνωση είναι κάτι ανησυχητικό για τον μικρό κόσμο της ιολογίας, και ακόμη πιο πέρα.

Η Βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας αναφέρει ότι έχει εντοπίσει τη μετάλλαξη E484K, συγκεκριμένη για τη νότιο Αφρικανική παραλλαγή, σε ορισμένα γονιδιώματα της βρετανικής παραλλαγής B.1.1.7, ανέφερε χθες το “Doctor’s Daily”.

Αυτή η μετάλλαξη της πρωτεΐνης Spike του ιού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις παραλλαγές Β1.351 της Νότιας Αφρικής (501.V2) και Β1 της Βραζιλίας, θα μπορούσε να διαταράξει την επίκτητη ανοσοαπόκριση.

Εντοπίστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 11 ακολουθίες της παραλλαγής Β1.1.7.

Η εξέλιξη είναι σίγουρα ανησυχητική, αλλά όχι εντελώς απροσδόκητη, εκτιμά ο Julian Tang, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Leicester, όπως ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο “Science Media Center”.

Η υπόθεση είναι ότι αυτή η μετάλλαξη εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μιας επιλογής του ανοσοποιητικού.

«Ένα συμβάν απόκτησης, σημαίνει ότι η μετάλλαξη E484K αποκτήθηκε από την παραλλαγή Β.1.1.7 κατά τη διαδικασία της αντιγραφής του ιού και της επιλογής των ιογενών παραλλαγών που είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν παρουσία μιας απόκρισης αντισωμάτων», εξηγεί ο Lawrence Young, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Warwick.

«Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί δείχνει ότι ο ιός είναι πολύ πιθανό να προσαρμοστεί στην ανοσοαπόκρισή μας».

Αυτή η ικανότητα να διαταράσσει την ανοσολογική απόκριση, δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων ή υπό ανάπτυξη εμβολίων.

Οι επικοινωνίες από την Pfizer / BioNTech και τη Moderna αναγνωρίζουν τη χαμηλότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους στη Νότια Αφρική.

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Johnson & Johnson για το υποψήφιο εμβόλιο, δείχνουν προς την ίδια κατεύθυνση, με αποτελεσματικότητα 57% στη Νότια Αφρική, έναντι 72% στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η μετάλλαξη E484K θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτήν τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου», δήλωσε ο Lawrence Young.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μετάλλαξη E484K μπορεί να αποδυναμώσει την ανοσοαπόκριση και επίσης να επηρεάσει τη μακροζωία της εξουδετερωτικής απόκρισης αντισωμάτων.

«Οι παραλλαγές B.1.1.7 που φέρουν τη μετάλλαξη E484K θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικές κατά την επαναμόλυνση», συνεχίζει ο Lawrence Young.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων