Home Επικαιρότητα Νέο Φάρμακο για τη Θεραπεία και την Πρόληψη της Covid-19 Αξιολογείται από τον EMA
Νέο Φάρμακο για τη Θεραπεία και την Πρόληψη της Covid-19 Αξιολογείται από τον EMA.

Νέο Φάρμακο για τη Θεραπεία και την Πρόληψη της Covid-19 Αξιολογείται από τον EMA

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) μόλις ξεκίνησε μια ταχεία αξιολόγηση του συνδυασμού αντισωμάτων REGN-COV2, που ενδείκνυται στη θεραπεία και την πρόληψη της Covid-19.

Πρόκειται για ένα νέο φάρμακο για τη θεραπεία και την πρόληψη της Covid που αξιολογείται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), ο οποίος μόλις ανακοίνωσε την «κυλιόμενη ανασκόπηση» για τον «Συνδυασμό αντισωμάτων REGN-COV2», ένα φάρμακο που συν-αναπτύχθηκε από τη Regeneron και τη Roche.

Αυτό το φάρμακο αποτελείται από casirivimab και imdevimab, δύο μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν σχεδιαστεί για σύνδεση με την πρωτεΐνη Spike του SARS-CoV-2, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες.

Όταν οι δραστικές ουσίες συνδέονται με την πρωτεΐνη Spike, ο ιός δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα του σώματος.

Να σημειωθεί ότι γίνεται συνεχής και εντατικός έλεγχος από τον EMA για να επιταχύνει την αξιολόγηση υποσχόμενων φαρμάκων ή εμβολίων κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία.

Σε αυτήν την περίπτωση, γίνεται ανάλυση δεδομένων, καθώς οι τρέχουσες μελέτες τα καθιστούν διαθέσιμα, και έως ότου υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη μιας επίσημης αίτησης άδειας κυκλοφορίας.

Η απόφαση του EMA να ξεκινήσει συνεχή ανασκόπηση για αυτόν τον συνδυασμό αντισωμάτων, βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα μιας μελέτης που δείχνει μείωση του ιικού φορτίου σε εξωτερικούς ασθενείς με Covid-19 χρησιμοποιώντας αυτήν τη θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων