Home Επικαιρότητα Ολιγοθεραπεία για Ενίσχυση της Ανοσίας στις Χειμερινές Ιώσεις
Ολιγοθεραπεία για Ενίσχυση της Ανοσίας στις Χειμερινές Ιώσεις.

Ολιγοθεραπεία για Ενίσχυση της Ανοσίας στις Χειμερινές Ιώσεις

Τα ιχνοστοιχεία επιτρέπουν, σε μικρές δόσεις, να διεγείρουν την ανοσολογική άμυνα και βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τους ιούς του χειμώνα, προληπτικά όπως και ως θεραπευτικά.

Η τριάδα χαλκού-χρυσού-αργύρου μπορεί να συνιστάται είτε ως θεραπεία κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα μολυσματικό επεισόδιο.

Τα μέτρα προστασίας λόγω της COVID-19 έχουν μειώσει τις χειμερινές λοιμώξεις, κυρίως ιογενείς, αλλά δεν τις έχουν εξαφανιστεί και οι συμβουλές για συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να τις καταπολεμήσουν είναι απαραίτητες στο φαρμακείο, όχι μόνο όταν η διατροφή δεν είναι ισορροπημένη.

Μαζί με τις βιταμίνες (C, A, D3, προβιταμίνη Α, ωμέγα 3, προβιοτικά και πρεβιοτικά), η ολιγοθεραπεία μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, πονόλαιμο, ρινίτιδα και άλλα εποχιακές παθήσεις.

Αλλά ποια ιχνοστοιχεία μπορούν να είναι ευεργετικά;

Το απαραίτητο τρίο χαλκού-χρυσού-αργύρου

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, η τριάδα χαλκού-χρυσού-αργύρου είναι αναμφίβολα η πιο κατάλληλη στην πρόληψη αλλά και στη θεραπεία των διαφόρων χειμερινών παθήσεων και στην καλύτερη ανάκαμψη μετά από ένα μολυσματικό επεισόδιο.

Ο χαλκός είναι αντι-μολυσματικός (δρα ως δεύτερη γραμμή άμυνας έναντι βακτηρίων και ιών) και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο χρυσός είναι ένα μη απαραίτητο ιχνοστοιχείο, αλλά το σώμα το χρειάζεται για να λειτουργεί σωστά.

Δρα κυρίως στα επινεφρίδια, ως την πρώτη γραμμή άμυνας και επίσης βοηθά στην καταπολέμηση της εξασθένησης που προκαλείται από την ασθένεια.

Και ο άργυρος έχει ιδιαίτερα αντισηπτικές ιδιότητες, πολύ χρήσιμες τον χειμώνα.

Μπορούμε να προτείνουμε αυτόν τον τριπλό συνδυασμό σε όλη την οικογένεια, είτε ως θεραπεία 2-3 μηνών το φθινόπωρο και τον χειμώνα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, είτε κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα μολυσματικό επεισόδιο για τη μείωση της διάρκειας και έντασης της κόπωσης και επαναφορά του τόνου, με ρυθμό 1 έως 2 δόσεις την ημέρα, εκτός των γευμάτων.

Ο χαλκός μπορεί επίσης να συσταθεί από μόνος του (1 κάψουλα των 2 mg / ημέρα) για την καταπολέμηση της γρίπης και των χειμερινών παθήσεων, ως προληπτική θεραπεία τουλάχιστον ενός ή δύο μηνών ή ως θεραπεία, για μια εβδομάδα από τα πρώτα συμπτώματα.

Ο ψευδάργυρος, εξίσου απαραίτητος για τα κύτταρα ανοσίας, συνιστάται τόσο ως προληπτικό μέσο, όσο και ως θεραπεία, αλλά μόνο για ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη, καθώς μελέτες έχουν δείξει την αξία του μόνο σε αυτόν τον τύπο χειμερινών λοιμώξεων.

Στο παρελθόν, η ανεπάρκεια χαλκού ήταν σπάνια, αλλά σήμερα, με χειρουργική επέμβαση βαριατρικής σε εξαιρετικά παχύσαρκα άτομα, έχουμε δει πραγματικές ελλείψεις να επανεμφανίζονται, υπεύθυνες για αλλοιώσεις στην ανοσία.

Η νόσος του Crohn και η κοιλιοκάκη προκαλούν επίσης ελλείψεις χαλκού.

Αυτό το ιχνοστοιχείο είναι πράγματι απαραίτητο για τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων.

Ωστόσο, σε περίπτωση λοίμωξης, είναι γρήγορα λιγότερο διαθέσιμο και λιγότερο δραστικό, έτσι η συμπλήρωση του μπορεί να ενισχύσει την άμυνα και να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τους ιούς.

Βοηθά τα κύτταρα Τ και τα Β να παράγουν αντισώματα που είναι τόσο αντιβακτηριακά όσο και αντιικά, και είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τη χρόνια φλεγμονή.

Σελήνιο επίσης

Ο ψευδάργυρος, εξίσου απαραίτητος για τα κύτταρα ανοσίας, συνιστάται τόσο ως προληπτικό μέσο, όσο και ως θεραπεία, αλλά μόνο για ασθένειες που μοιάζουν με γρίπη, καθώς μελέτες έχουν δείξει την αξία του μόνο σε αυτόν τον τύπο χειμερινών λοιμώξεων.

Δρα στο επίπεδο της θυμουλίνης, μιας ορμόνης που παράγεται από τον θύμο αδένα στην ανάπτυξη και ωρίμανση των Τ λεμφοκυττάρων που καταστρέφουν τα μολυσμένα κύτταρα.

Αποτρέπει έτσι την αναπαραγωγή του ιού στο σώμα και, επιπλέον, παρεμβαίνει στο εσωτερικό μολυσμένων κυττάρων.

Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση, η οποία είναι χρήσιμη στην καταπολέμηση της φλεγμονής.

Συνιστάται 1 κάψουλα την ημέρα 15 mg, για 1 ή 2 μήνες για πρόληψη σε επιδημικές περιόδους και για 1 εβδομάδα κατά τη διάρκεια ασθενειών που μοιάζουν με γρίπη, στα πρώτα σημάδια.

Λίγο γνωστό στο ευρύ κοινό, το σελήνιο – που υπάρχει στον φλοιό της γης και κατά συνέπεια σε λαχανικά, δημητριακά, κρέας – είναι ωστόσο χρήσιμο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ενσωματώνεται σε πρωτεΐνες ικανές να ενεργοποιήσουν τον πολλαπλασιασμό και τη διέγερση των λευκών αιμοσφαιρίων.

Εμπλέκεται στη σύνθεση αντισωμάτων (IGG και IGM) και η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει από τη χρόνια φλεγμονή.

Όπως και τα άλλα ιχνοστοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, μπορεί να προταθεί ως προληπτικό και θεραπευτικό. Ιδανικά συνδυάζοντάς το με ψευδάργυρο και χαλκό, γιατί και τα τρία αλληλεπιδρούν σε όλα τα επίπεδα.

Βισμούθιο για τον λαιμό

Επίσης το βισμούθιο σε δόσεις 2 mg /ημέρα αξίζει να το προτείνουμε σε περίπτωση πονόλαιμου που σχετίζεται με κρυολόγημα ή κατάσταση παρόμοια με γρίπη και στοματοφαρυγγικές ασθένειες (λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, στηθάγχη), επειδή ενεργεί τοπικά στη φλεγμονή από την πρώτη ημέρα.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων