Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Ένα Ρινικό Σπρέι που Μειώνει το Ιικό Φορτίο
Κορωνοϊός - Ένα Ρινικό Σπρέι που Μειώνει το Ιικό Φορτίο.

Κορωνοϊός – Ένα Ρινικό Σπρέι που Μειώνει το Ιικό Φορτίο

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας πανδημίας SARS-CoV-2, η ομάδα P&B στη Γαλλία ανέπτυξε ένα ρινικό σπρέι, ιατρoτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας Ι, βασισμένο σε ιονισμένο νερό 40%.

Αποτρέπει την εξάπλωση του ιού στις ρινικές βλεννογόνους και μειώνει τοπικά το ιικό φορτίο σε περίπτωση μόλυνσης.

Το ιονισμένο νερό (Advanced Water S-100) είναι υπερ-φιλτραρισμένο νερό, επαναμεταλλώνεται και αναδιαρθρώνεται μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας δημιουργίας μοριακών δομών με αρνητικά ιοντικά φορτία (OH -).

Αυτό το βιοσυμβατό ιονισμένο νερό, διακρίνεται από άλλα αλκαλικά νερά από μια μοναδική σύνθεση μεταλλικών στοιχείων, με ισχυρή αναγωγική ισχύ και ημι-μόνιμη σταθερότητα.

Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης ιόντων ΟΗ-, προκαλεί ένα φαινόμενο ιονισμού της επιφάνειας όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα ή τους βλεννογόνους.

Η επιφάνεια παραμένει πολωμένη και αποτρέπει ενεργά τον περαιτέρω σχηματισμό ξένων σωματιδίων.

Η υψηλή αναγωγική ισχύς και η βασικότητα αυτού του νερού, είναι τα βασικά στοιχεία του αντιμικροβιακού και αντιιικού μηχανισμού δράσης.

Ο συνδυασμός βασικότητας / ιόντων ΟΗ – επιτρέπει τη μείωση της ποσότητας μολυσματικών παραγόντων στη ρινική κοιλότητα με απενεργοποίηση και απομάκρυνση.

Η μεμβράνη των βακτηρίων τύπου Gram – διαλύεται με ιοντική δύναμη που οδηγεί στην ταχεία καταστροφή του κυτταρικού πυρήνα, εξαλείφοντας έτσι κάθε πιθανότητα επαναμόλυνσης.

Τα βακτήρια τύπου Gram + αποσπώνται γρήγορα και στη συνέχεια αποβάλλονται με δύναμη απωθήσεως (ιδανική πολικότητα).

Όσον αφορά τους ιούς που περιβάλλουν (συμπεριλαμβανομένου του H1N1 και του κορωνοϊού), εξαλείφονται με την αποκόλληση και την αποδυνάμωση του ιικού περιβλήματος.

Η κλινική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της σήμανσης CE του προϊόντος αυτού, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό το διάλυμα που χορηγείται με ψεκασμό στις ρινικές κοιλότητες επιτρέπει, μέσω μηχανικής δράσης που συνδέεται με τον καθαρισμό και με τις φυσικοχημικές ιδιότητες αυτού του διαλύματος, να απομακρύνει τους μολυσματικούς παράγοντες που βρίσκονται στις ρινικές κοιλότητες και διευκολύνει την εκκένωσή τους.

Αποτελεσματικότητα, βιοσυμβατότητα και ασφάλεια

Μέχρι σήμερα, το Laboratoire Analytice έχει καταδείξει τη δραστηριότητα καθαρού ιονισμένου νερού σε όλους τους περιβλημένους ιούς (συμπεριλαμβανομένων εκείνων του τύπου H1N1 και του κορωνοϊού), καθώς και σε νοροϊούς, αδενοϊούς και ροταϊούς (ιούς που δεν έχουν περίβλημα).

Η αποτελεσματικότητά του επιτυγχάνεται μετά από 15 λεπτά επαφής.

Μελετήθηκε στον SARS-CoV-2 (πιο εύθραυστος από άλλους ιούς με περίβλημα), και η αποτελεσματικότητά του επιτυγχάνεται μετά από μόνο 1 λεπτό επαφής.

Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο ρινικό σπρέι από τον καθηγητή Bernard La Scola στο IHU στη Μασσαλία, επιβεβαιώνουν τη δραστηριότητά του στον SARS-CoV-2.

Αυτές οι δοκιμές καταδεικνύουν ότι μετά από χρόνο επαφής 30 δευτερολέπτων, το σπρέι μειώνει το ιικό φορτίο κατά 2,16 log και περισσότερο από 4 log μετά από χρόνο επαφής 2 λεπτών.

Αυτή η μείωση σε 30 δευτερόλεπτα, αντιπροσωπευτική της πραγματικής χρήσης του ρινικού εκνεφώματος αντιστοιχεί σε 99% αποτελεσματικότητα απομάκρυνσης του ιού.

Παρά την ισχυρή αλκαλικότητά του, αυτό το ιονισμένο νερό είναι βιοσυμβατό και καλά ανεκτό για διάφορες εφαρμογές στον άνθρωπο.

Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν δείξει την ασφάλεια χρήσης του καθαρού ιονισμένου νερού (100%) μετά την εφαρμογή στο δέρμα (πτυχώσεις αγκώνα) και στην πλάτη με δοκιμαστικά έμπλαστρα.

Μια άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε με ιονισμένο νερό αραιωμένο στο 30% έδειξε την πολύ καλή οφθαλμική, δερματική και εργαστηριακή ανοχή σε 22 άτομα για 21 ημέρες.

Οι μετρήσεις ΑΑΝ (Ανεπαίσθητης Απώλειας Νερού) που πραγματοποιήθηκαν μετά την εφαρμογή και με την πάροδο του χρόνου, δείχνουν μείωση της ΑΑΝ, η οποία αντικατοπτρίζει μια σημαντική βελτίωση στη λειτουργία φραγμού και τη διατήρηση της ακεραιότητας του δέρματος.

Αυτό το ρινικό σπρέι, είναι ιατροτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας Ι, θα έχει σήμα CE έως τα μέσα Φεβρουαρίου για την κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων