Home Επικαιρότητα Ακυρώθηκε με Διάταγμα του Νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν η Διαδικασία Αποχώρησης της Χώρας από τον ΠΟΥ
Ακυρώθηκε με Διάταγμα του Νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν η Διαδικασία Αποχώρησης της Χώρας από τον ΠΟΥ.

Ακυρώθηκε με Διάταγμα του Νέου Προέδρου Τζο Μπάιντεν η Διαδικασία Αποχώρησης της Χώρας από τον ΠΟΥ

Ερχόμενος σε ρήξη με τις πολιτικές του προκατόχου του, ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντέστρεψε εχθές, πρώτη ημέρα της θητείας του, τη διαδικασία αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ακυρώθηκε η διαδικασία που είχε κινήσει ο Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα προχωρούσε στην κίνηση αυτή.

Αποφάσισε μάλιστα ότι από σήμερα, τις ΗΠΑ θα εκπροσωπεί στον διεθνή οργανισμό ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ανοσολόγος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του είχαν εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μέρους του συστήματος του ΟΗΕ, κατηγορώντας τον για εύνοια προς την Κίνα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εξήρε την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει τη χώρα του στον διεθνή Οργανισμό, κίνηση που χαρακτήρισε «απόλυτα κρίσιμη» για τον καλύτερο διεθνή συντονισμό στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Καθώς «τα εμβόλια αποτελούν καίριας σημασίας εργαλείο στη μάχη» εναντίον της πανδημίας, η επανένταξη των ΗΠΑ στον ΠΟΥ και η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον του μηχανισμού COVAX «θα δώσει ορμή στην προσπάθεια για να εξασφαλιστεί δίκαιη πρόσβαση στα εμβόλια για όλες τις χώρες», αναφέρει Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο εκπρόσωπος του κ. Γκουτέρες, ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων