Home Επικαιρότητα Ν. Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε στην Αρχή Ενός Διαστήματος που θα μας Οδηγήσει σε Λύση»
Ν. Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε στην Αρχή Ενός Διαστήματος που θα μας Οδηγήσει σε Λύση»

Ν. Χαρδαλιάς: «Βρισκόμαστε στην Αρχή Ενός Διαστήματος που θα μας Οδηγήσει σε Λύση»

Στη μάχη με τον κορωνοϊό, το εμβόλιο και την επιστροφή στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

«Είμαστε στην αρχή του τέλους μιας προσπάθειας που έχει κορυφωθεί 10 μήνες τώρα, λίγες εβδομάδες ακόμα, λίγους μήνες για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά, βήμα- βήμα στην κανονικότητα που έχουμε χάσει», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ προσέθεσε ότι ο κόσμος έξω ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις κι όλοι έχουν κοπιάσει.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η Ευρώπη και όλος ο κόσμος βρίσκεται κάτω από την πίεση ενός τρίτου κύματος, ωστόσο «εδώ, στην Ελλάδα αντιστεκόμαστε ακόμα, παλεύουμε ακόμα».

«Είναι σκληρή η προσπάθεια, και νομίζω ότι ακριβώς επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων με έναν εξαιρετικό, υποδειγματικό τρόπο με επιμονή και υπομονή τηρεί τα μέτρα, έχουμε καταφέρει πολλά πράγματα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ συμπλήρωσε ότι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή «με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός διαστήματος που θα μας οδηγήσει σε λύση», είναι να παραμείνουμε προσεκτικοί.

«Αντιλαμβανόμαστε όλοι την κόπωση που υπάρχει όμως το πολύ σημαντικό είναι ότι επιτέλους υπάρχει ελπίδα και πρέπει να εξασφαλίσουμε τους επόμενους μήνες ότι θα τηρήσουμε τα μέτρα έτσι ώστε να προασπίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάμε και να μπορέσουμε να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Σχετικά με τα εμβόλια και τον εμβολιασμό ο κ. Χαρδαλιάς κατέστησε σαφές ότι εδώ και δύο μήνες σχεδόν έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το ζήτημα των εμβολίων, διότι εμπλέκονται πολλές διαφορετικές ομάδες ανθρώπων, «τα logistics είναι εξαιρετικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα κριτήρια στο να παραμείνει ασφαλές το εμβόλιο», ενώ υπογράμμισε ότι χρειάζεται μία σταθερή πορεία και προσοχή σε όλη αυτή τη διαδικασία.

«Το θέμα δεν είναι να αναπτύξουμε δομές όταν δεν έχουμε τον αριθμό των εμβολίων το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι όταν τα εμβόλια έρθουν, να μπορέσουμε σε χρόνο άμεσο να τα κάνουμε στον πληθυσμό.

Είμαστε έτοιμοι και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα θα πάνε όπως πρέπει», ενώ προσέθεσε ότι το υπουργείο υγείας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και μέχρι τώρα ό,τι έχει συμφωνηθεί στους χρόνους που έχει συμφωνηθεί έχει παραδοθεί.

Ακόμη, ανέφερε, ότι εκείνος έκανε το εμβόλιο και «δεν έχει πάθει το παραμικρό».

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων