Home Επικαιρότητα Πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες Διακόπτουν τις Συνδέσεις τους με τη Μ. Βρετανία μετά την Ανακοίνωση για το Νέο Στέλεχος του Κορωνοϊού
Πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες Διακόπτουν τις Συνδέσεις τους με τη Μ. Βρετανία μετά την Ανακοίνωση για το Νέο Στέλεχος του Κορωνοϊού

Πολλές Ευρωπαϊκές Χώρες Διακόπτουν τις Συνδέσεις τους με τη Μ. Βρετανία μετά την Ανακοίνωση για το Νέο Στέλεχος του Κορωνοϊού

Οι ανακοινώσεις του Λονδίνου για την ανίχνευση νέου στελέχους του κορωνοϊού που ευθύνεται για την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19 στη Βρετανία ανάγκασε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ιρλανδία, να αποφασίσουν τη διακοπή των συνδέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η απόφαση της Γερμανίας δεν αφορά προς το παρόν παρά τις πτήσεις και, σύμφωνα με γερμανική κυβερνητική πηγή, θα μπορούσε να υιοθετηθεί από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα ευρωπαϊκά κράτη συζητούν παραλλήλως κοινή στάση σε ό,τι αφορά τις χερσαίες και τις θαλάσσιες συνδέσεις.

Η Γαλλία διέκοψε από χθες μεσάνυχτα κάθε μετακίνηση προσώπων προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο για 48 ώρες.

«Μόνο η μετακίνηση μη συνοδευόμενων φορτίων θα είναι επιτρεπτή.

Η απαγόρευση δεν αφορά μετακινήσεις ατόμων και φορτίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίσθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση.

Η Ολλανδία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ανακοίνωσαν διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων , ενώ το Βέλγιο ανακοίνωσε, εκτός της διακοπής των πτήσεων και διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης.

Για την Ιρλανδία η διακοπή των πτήσεων θα διαρκέσει «τουλάχιστον» 48 ώρες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ είχαν το απόγευμα συνομιλίες σχετικά με το θέμα.

Η έλλειψη συντονισμού στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδήγησε την Ισπανία να ζητήσει τη διαμόρφωση κοινής στάσης, απευθύνοντας έκκληση για την αποφυγή μονομερών ενεργειών.

Οι πρεσβευτές των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες με θέμα τους περιορισμούς στις μετακινήσεις που προκαλεί η εμφάνιση του νέου στελέχους του ιού στη Βρετανία.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι πρεσβευτές θα συζητήσουν μέτρα όπως η εφαρμογή των τεστ PCR για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τους ελέγχους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου στελέχους, κυρίως βελτιώνοντας τις ικανότητες ανίχνευσής του.

Το ECDC δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η παραλλαγή αυτή του κορωνοϊού να κυκλοφορεί ήδη και εκτός του βρετανικού εδάφους.

Μέχρι στιγμής, εννέα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στη Δανία και από ένα στην Ιταλία, την Ολλανδία και την Αυστραλία.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων