Home Επικαιρότητα Πώς να Αντιμετωπίσετε την Εποχή της Γρίπης και του Κρυολογήματος εν Μέσω Πανδημίας
Πώς να Αντιμετωπίσετε την Εποχή της Γρίπης και του Κρυολογήματος εν Μέσω Πανδημίας

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Εποχή της Γρίπης και του Κρυολογήματος εν Μέσω Πανδημίας

Η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης φαίνεται πολύ διαφορετική φέτος με την πανδημία COVID-19.

Όταν ένα άτομο έχει πυρετό, πονόλαιμο, πόνο και ρίγη, πρέπει να εξετάσει πότε πρέπει να απομονωθεί, πότε πρέπει να εξεταστεί για COVID-19, πότε πρέπει να αξιολογηθεί από τον γιατρό άμεσα και πότε πρέπει να ληφθούν αντιβιοτικά.

Είναι ένα κοινό κρυολόγημα, η γρίπη, μια βακτηριακή λοίμωξη ή ο νέος κορωνοϊός;

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο άρθρο στο British Medical Journal, συνιστάται η διαχείριση των συμπτωμάτων και οι προσεγγιστικές θεραπείες για ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις και όταν οι ασθενείς χρειάζονται ιατρική αξιολόγηση, να προτιμάται η τηλεδιάσκεψη από την προσωπική αξιολόγηση.

Αυτή η καθοδήγηση μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς, τους άλλους παρόχους πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τους ασθενείς, να χρησιμοποιήσουν τους πόρους υγειονομικής περίθαλψης με σύνεση.

Στο παρελθόν, κατά τους χειμερινούς μήνες, τα ιατρεία ήταν γεμάτα από ασθενείς με ανησυχίες σχετικά με συμπτώματα που προκαλούνται από εποχιακούς ιούς κρυολογήματος και γρίπης.

Σε αυτές τις προ-COVID-19 ημέρες, οι ασθενείς εξετάζονταν για να διασφαλιστεί ότι η λοίμωξη δεν ήταν βακτηριακή και δίνονταν θεραπείες για τη διαχείριση των συμπτωμάτων.

Στο πλαίσιο της πανδημίας COVID-19 όμως, τα συμπτώματα του κρυολογήματος και της γρίπης θα μπορούσαν επίσης να αποτελούν συμπτώματα της COVID-19.

Επομένως, όταν παρουσιάζονται ορισμένα από αυτά τα συμπτώματα, οι ασθενείς θα πρέπει πρώτα να εξεταστούν για COVID-19 και να απομονωθούν στο σπίτι εν αναμονή του αποτελέσματος του τεστ.

Σε περίπτωση που το τεστ βγει αρνητικό στον κορωνοϊό, τι θα πρέπει να κάνουν;

Μια εικονική επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να είναι σωστή

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Εποχή της Γρίπης και του Κρυολογήματος εν Μέσω Πανδημίας

Τα ιατρεία και οι κλινικές των ιατρών εκτείνονται πλέον πέρα ​​από τους τέσσερις τοίχους των εξεταστικών κέντρων και των χώρων αναμονής.

Οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην περισσότερη φροντίδα τους ουσιαστικά, μέσω τηλεφωνικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης της COVID-19.

Αυτές οι πλατφόρμες που επιτρέπουν στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να συνδεθούν με ασθενείς χωρίς προσωπική επίσκεψη, είναι ιδανικές για την αρχική εκτίμηση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης.

Η πλειονότητα των ιογενών λοιμώξεων μπορεί να διαγνωστεί με ακρίβεια και να αντιμετωπιστεί χωρίς φυσική εξέταση.

Οι βακτηριακές λοιμώξεις, οι οποίες αποτελούν την εξαίρεση, απαιτούν γενικά μια προσωπική επίσκεψη για αξιολόγηση και επιβεβαίωση.

Η διάκριση αυτή είναι σημαντική αφού τα αντιβιοτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία βακτηρίων, δεν βελτιώνουν την ανάρρωση από ιογενείς λοιμώξεις και μπορεί να έχουν επιβλαβείς παρενέργειες όταν συνταγογραφούνται άσκοπα.

Υπάρχει στην πραγματικότητα μια άλλη παγκόσμια απειλή για την υγεία που μπορεί να επιδεινώσει την πανδημία COVID-19: η αντοχή στα αντιβιοτικά.

Όταν τα αντιβιοτικά χρησιμοποιούνται υπερβολικά, δημιουργούν ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια που καθιστούν πιο δύσκολη τη θεραπεία των κοινών βακτηριακών λοιμώξεων όταν τα χρειαζόμαστε.

Προβλέπεται ότι έως το 2050, τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε 10 εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, καθώς καταπολεμούμε την COVID-19, η διατήρηση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών είναι ζωτικής σημασίας.

Η έρευνα δείχνει ότι όταν συνταγογραφούνται αντιβιοτικά με βάση μόνο εικονικές επισκέψεις, μπορεί να χρησιμοποιούνται υπερβολικά και άσκοπα.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι εικονικές επισκέψεις δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν φυσικές εξετάσεις ή να λάβουν πρόσθετες δοκιμές που απαιτούνται για την ακριβή διάγνωση μιας βακτηριακής λοίμωξης.

Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της περιττής συνταγογράφησης αντιβιοτικών κατά τη διάρκεια αυτής της άνευ προηγουμένου περιόδου κρυολογήματος και γρίπης, υπάρχουν οδηγίες που περιλαμβάνουν στρατηγικές διαχείρισης συμπτωμάτων όπως η λήψη φαρμάκων για πυρετό, η κατανάλωση υγρών για την πρόληψη της αφυδάτωσης και η ξεκούραση.

Παρέχονται επίσης συμβουλές για το πότε μια προσωπική εξέταση μπορεί να είναι σημαντική για να εκτιμηθεί, εάν τα συμπτώματα προκαλούνται από ιογενή ασθένεια ή βακτηριακή λοίμωξη.

Αυτή τη στιγμή, οι ασθενείς με συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης είναι πιο ανήσυχοι από ό, τι τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πιθανότητας λοίμωξης από  COVID-19.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι πάροχοι πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι εξοπλισμένοι για την υποστήριξη των ασθενών.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων