Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Άρχισε η Μαζική Παραγωγή του Εμβολίου Sputnik-V
Κορωνοϊός - Άρχισε η Μαζική Παραγωγή του Εμβολίου Sputnik-V.

Κορωνοϊός – Άρχισε η Μαζική Παραγωγή του Εμβολίου Sputnik-V

Η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά τοω κορωνοϊού ξεκίνησε στη Ρωσία με βάση όλους τους τεχνολογικούς κανονισμούς, ενώ διευρύνεται η παραγωγή του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες, δήλωσε εχθές ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα κατά τη διάρκειας της 10ης συνάντησης των υπουργών Υγείας των χωρών της ομάδας BRICS, η οποία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Το πρώτο στον κόσμο κατοχυρωμένο εμβόλιο Sputnik-V άρχισε να διατίθεται και να αποστέλλεται στις περιφέρειες.

Οι φαρμακοβιομηχανίες αυξάνουν την παραγωγή του και ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή του με βάση όλους τεχνολογικούς κανονισμούς», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι αυτήν τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για μια σειρά ακόμη εμβολίων στη χώρα, ενώ στην παρούσα φάση διεξάγονται οι κλινικές δοκιμές ενός αδρανοποιημένου εμβολίου.

Ο Μουράσκα είπε επίσης ότι χρησιμοποιούνται ψηφιακές τεχνολογίες για την «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου και της ασφάλειάς του» και προσέθεσε ότι «για πρώτη φορά στον κόσμο αναπτύξαμε ένα καθολικό σχήμα αλληλεπίδρασης του πληροφοριακού συστήματος και μιας εφαρμογής σε κινητό που αφορά τον έλεγχο της ποιότητας και ανεκτικότητας του εμβολίου, που μας επιτρέπει να έχουμε μια πραγματική εικόνα δεδομένων για το εν λόγω εμβόλιο».

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο εμβόλιο της Pfizer είπε ότι η εν λόγω εταιρεία δεν έχει υποβάλει αίτηση για την κατοχύρωση του εμβολίου της στη Ρωσία.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων