Home Επικαιρότητα Ο ΙΣΑ Παραπέμπει στα Πειθαρχικά Όργανα τα Μέλη που Διασπείρουν Επιστημονικά Ανυπόστατες Απόψεις για την Επιδημία
Ο ΙΣΑ Παραπέμπει στα Πειθαρχικά Όργανα τα Μέλη που Διασπείρουν Επιστημονικά Ανυπόστατες Απόψεις για την Επιδημία.

Ο ΙΣΑ Παραπέμπει στα Πειθαρχικά Όργανα τα Μέλη που Διασπείρουν Επιστημονικά Ανυπόστατες Απόψεις για την Επιδημία

Στα πειθαρχικά όργανα έχει παραπέμψει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) τα μέλη του, τα οποία έχουν παραβεί την ιατρική δεοντολογία και διασπείρουν επιστημονικά ανυπόστατες απόψεις για την επιδημία, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, πρόκειται να απευθυνθεί στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με κακόβουλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που σχετίζονται με τη χρήση μάσκας και τα άλλα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα, ανυπόστατες και επικίνδυνες απόψεις σχετικά με την πανδημία και τα μέτρα προφύλαξης, που αποπροσανατολίζουν το κοινό και βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για ακόμη μία φορά, επισημαίνει ότι η παραπληροφόρηση του κοινού για την επιδημία και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν αποτελεί πράξη που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Υπογραμμίζει ότι πρόκειται να εξαντλήσει την αυστηρότητά του, στο πλαίσιο της πειθαρχικής αρμοδιότητάς του, σε περιπτώσεις που μέλη του συμμετέχουν στη διάδοση απόψεων που δεν συμβαδίζουν με τις διεθνείς επιστημονικές απόψεις για την επιδημία.

Ο ΙΣΑ καλεί για άλλη μία φορά τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ και να μην παρασύρονται από σκοταδιστικές και ανυπόστατες απόψεις για τη χρήση της μάσκας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας.

Επίσης, καλεί τους γιατρούς-μέλη του να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετούν αντιεπιστημονικές απόψεις που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων