Home Επικαιρότητα Πώς Αντιμετωπίζουν οι Επενδυτές το Ερχόμενο Τρίμηνο
Πώς Αντιμετωπίζουν οι Επενδυτές το Ερχόμενο Τρίμηνο

Πώς Αντιμετωπίζουν οι Επενδυτές το Ερχόμενο Τρίμηνο

Μία νέα δημοσκόπηση έγινε από το CNBC, η οποία αφορούσε δεκάδες επενδυτές, εμπόρους και άλλους επιχειρηματίες, σχετικά με το πού θα βρίσκονται οι μετοχές το επόμενο τρίμηνο, αλλά και ποιο θα είναι το αντίκτυπο από τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Σχεδόν οι μισοί (46%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ο δείκτης S&P 500 θα αυξηθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2020.

Αυτό σηματοδοτεί την ταχύτερη πτώση των αγορών και την επακόλουθη ανάκαμψη στην ιστορία, με τον δείκτη να σημειώνει την μεγαλύτερη τιμή όλων των εποχών σε λιγότερο από έξι μήνες μετά από την πτώση του Μαρτίου.

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων επενδυτών βλέπουν αυξημένη μεταβλητότητα μπροστά, αλλά μόνο το 9% αναμένει ότι το S&P 500 θα μειωθεί στο τέλος του έτους.

Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέρη όπως η Νέα Υόρκη, πάνω από το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ένα δεύτερο κύμα COVID-19 είναι η μεγαλύτερη ανησυχία τους για τις επενδύσεις αυτήν τη στιγμή.

Περίπου το 30% υποστηρίζει πως θα υπάρξει μια αργή οικονομική ανάκαμψη και μόλις το 12% δήλωσε ότι η αβεβαιότητα των εκλογών είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στο αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα είναι καλύτερος για το χρηματιστήριο, ενώ το 33% δήλωσε ότι η νίκη του Μπάιντεν θα ενισχύσει τις μετοχές.

Στη Wall Street θεωρούν τον Πρόεδρο Τραμπ ως καλύτερο για τις επιχειρήσεις, ωστόσο, δεν τους αρέσει η ευμετάβλητη σχέση που έχει δημιουργήσει με την Κίνα.

Μάλιστα, ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν με το σχέδιο του Μπάιντεν για αύξηση των φόρων στις εταιρείες και αυστηρότερα ρυθμιστικά μέτρα.

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, περισσότεροι από τους μισούς επαγγελματίες της Wall Street δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν σε επενδύσεις που θα επωφεληθούν περισσότερο από μια οικονομική άνοδο.

Η Wall Street γενικά εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη ως προς την τεχνολογία (Big Tech), με το 63% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι οι ηγέτες του FAANG (Facebook, Apple, Alphabet, Netflix και Google) θα συνεχίσουν να ηγούνται τους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αγοράζουν μετοχές τεχνολογίας μετά την πτώση της 2ης Σεπτεμβρίου.

Παρόλα αυτά, το 37% πιστεύει ότι οι επενδύσεις τεχνολογίας θα χάσουν την ηγετική τους θέση κατά το τέταρτο τρίμηνο και το 44% δήλωσε ότι η τεχνολογική πτώση δεν έχει τελειώσει.

Προχωρώντας προς το 2021, η πλειοψηφία του ομίλου είπε ότι η τεχνολογία, η βιομηχανία και τα καταναλωτικά αγαθά θα είναι οι μεγαλύτεροι νικητές.

Αντιθέτως, η ενέργεια, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τα ακίνητα φαίνεται πως θα ανέλθουν τελευταία.

{module Υπογραφή Άκης Χαραμής}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων