Home Επικαιρότητα Το Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό δεν Είναι η “Μαγική Λύση” για την Πανδημία
Το Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό δεν Είναι η "Μαγική Λύση" για την Πανδημία

Το Εμβόλιο για τον Κορωνοϊό δεν Είναι η “Μαγική Λύση” για την Πανδημία

Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε την καθημερινή ζωή όλων, καθώς οι πολίτες πρέπει να εφορμόζουν τα μέτρα προστασίας, τα εστιατόρια και οι επιχειρήσεις έχουν τροποποιήσει τη λειτουργία τους και οι μεγάλες συγκεντρώσεις και οι γιορτές αναβάλλονται ή ακυρώνονται.

Ωστόσο, μετά από έξι μήνες καραντίνας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, οι άνθρωποι έχουν κουραστεί από την πανδημία.

Πάνω από 150 υποψήφια εμβόλια για την COVID-19 διερευνούνται επί του παρόντος σε διαφορετικές φάσεις κλινικών μελετών και οι συζητήσεις γύρω από αυτά τα αναδεικνύουν ως τη «μαγική λύση» και τη «μαγική θεραπεία» για τον τερματισμό της πανδημίας.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και την έκταση του αντίκτυπου που θα έχει στην πανδημία.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ποικίλλει.

Ορισμένα εμβόλια, όπως το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας, ήταν σχεδόν 100% αποτελεσματικά.

Το ετήσιο εμβόλιο γρίπης, ωστόσο, είναι μόνο περίπου 30 έως 60 τοις εκατό αποτελεσματικό.

Ακόμα κι αν υπήρχε ένα εμβόλιο που ήταν αποτελεσματικό, ποιος θα έκανε το εμβόλιο;

Η μαζική παραγωγή και ο εμβολιασμός κάθε ατόμου απαιτεί εκτεταμένους πόρους και χρόνο.

Ποιος θα έπαιρνε πρώτα το εμβόλιο;

Υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης;

Οι άνθρωποι με πολλά επικείμενα νοσήματα;

Τι γίνεται με εκείνους που ζουν σε περιοχές με περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη;

Ένας άλλος παράγοντας είναι εάν όλοι είναι πρόθυμοι να κάνουν το εμβόλιο.

Με την ταχεία ερευνητική διαδικασία, τον μεγάλο αριθμό παραπληροφόρησης και αντικρουόμενων πληροφοριών σχετικά με την COVID-19, πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στην επιστήμη / ιατρική και δεν αισθάνονται ασφαλείς να κάνουν εμβόλιο COVID-19 ακόμα.

Επιπλέον, πιθανότατα θα υπάρχει μια ομάδα «αντι-εμβολιαστών» που δεν θα λάβουν το εμβόλιο COVID-19.

Τέλος, η ανοσία που παρέχεται μέσω ανοσοποίησης μπορεί να μην διαρκέσει.

Ορισμένες μελέτες δείχνουν μείωση των αντισωμάτων IgG εντός μηνών μετά τη λοίμωξη του SARS-CoV-2 και υπάρχουν αναφορές περιπτώσεων επαναμόλυνσης.

Επιπλέον, ιστορικά, η ανοσία για τέτοιους ιούς απέτυχε να παράγει αντισώματα και ανοσία μακράς διαρκείας.

Υπάρχουν πολλά εμπόδια σχετικά με το εμβόλιο – η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, η ικανότητα μαζικής παραγωγής , ο εμβολιασμός σε όλους και η αμφισβητήσιμη και άγνωστη ανοσία που παρέχεται από το εμβόλιο,  δυστυχώς δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι  το εμβόλιο για την COVID-19 δεν θα είναι η «μαγική λύση» για τον τερματισμό της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, ένα εμβόλιο πιθανότατα θα είναι επωφελές για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού και ενδεχομένως της σοβαρότητας της νόσου και τελικά θα είναι ένα άλλο εργαλείο για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας και κατ’ επέκταση, ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή στην ομαλότητα.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων