Home Επικαιρότητα Ριβαροξαμπάνη και τα Νέα Ευρήματα για την Αποτελεσματικότητά της
Ριβαροξαμπάνη και τα Νέα Ευρήματα για την Αποτελεσματικότητά της

Ριβαροξαμπάνη και τα Νέα Ευρήματα για την Αποτελεσματικότητά της

Νέα δεδομένα που αφορούν την αποτελεσματικότητα της ριβαροξαμπάνης σε ασθενείς με συμπτωματική περιφερική αρτηριακή νόσο (ΠΑΝ) μετά από επαναγγείωση, παρουσιάστηκαν στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρδιολογίας «ESC Congress 2020 – The Digital Experience».

Οι μελέτες αφορούσαν τις επιδράσεις του φαρμάκου σε συνδυασμό με ασπιρίνη α) στον καρδιαγγειακό κίνδυνο και τα σοβαρά συμβάντα των άκρων των ασθενών με ΠΑΝ και β) στη μείωση της οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς με ΠΑΝ.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η ριβαροξαμπάνη ευνοεί τη μείωση του κινδύνου ισχαιμίας των άκρων και καρδιαγγειακών επεισοδίων, ανεξάρτητα από το εάν οι ασθενείς είχαν ταυτόχρονα στεφανιαία νόσο ή όχι.

Το κύριο αποτέλεσμα ασφάλειας της μείζονος αιμορραγίας TIMI ήταν αριθμητικά υψηλότερο με τη ριβαροξαμπάνη, ανεξάρτητα από την παρουσία στεφανιαίας νόσου, αλλά δεν υπήρξε σημαντική στατιστική αύξηση.

Επιπλέον, βρέθηκε ότι η αγγειακή δόση ριβαροξαμπάνης σε συνδυασμό με χαμηλή δόση ασπιρίνης σε σύγκριση με την ασπιρίνη μόνο, μειώνει το κίνδυνο οξείας ισχαιμίας των άκρων σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε επαναγγείωση, με άμεσα αποτελέσματα, ενώ παρατηρήθηκε απόλυτη μείωση κινδύνου κατά 1,5% μετά από 6 μήνες, το οποίο μεταφράζεται σε σχετική μείωση κινδύνου κατά 47%.

Η θετική επίδραση λειτούργησε αθροιστικά με την πάροδο του χρόνου και με σταθερά οφέλη, ανεξάρτητα από τη μέθοδο της επαναγγείωσης και τη συγχορήγηση κλοπιδογρέλης ή όχι.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων