Home Επικαιρότητα Ένα Νέο Τεστ για την COVID-19 από τη Roche Έρχεται τον Σεπτέμβριο
Ένα νέο Τεστ Για τον COVID-19 Από την Roche Έρχεται τον Σεπτέμβρη

Ένα Νέο Τεστ για την COVID-19 από τη Roche Έρχεται τον Σεπτέμβριο

Ένα νέο τεστ για το SARS-CoV-2 ανακοίνωσε το ελβετικό εργαστήριο Roche ότι θα κυκλοφορήσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι διαθέσιμα σε 15 λεπτά.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το τεστ, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την SD Biosensor της Νότιας Κορέας, θα κυκλοφορήσει πρώτα σε χώρες που αναγνωρίζουν το σήμα CE.

Θα υποβάλει επίσης αίτηση έκτακτης ανάγκης στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων.

«Κατά την έναρξη, 40 εκατομμύρια γρήγορα τεστ SARS-CoV-2 θα είναι διαθέσιμα κάθε μήνα.

Αυτή η χωρητικότητα θα υπερδιπλασιαστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους, για να καλύψει τη ζήτηση για τεστ σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου.

Πρόκειται για ιολογική εξέταση, η οποία αναζητά ένα συγκεκριμένο αντιγόνο του SARS-CoV-2 και γίνεται με την λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος από επαγγελματία υγείας.

Σύμφωνα με τη Roche, αυτό το τεστ έχει ευαισθησία 96,52% και ειδικότητα 99,68%, ποσοστά που βασίζονται σε 462 δείγματα από δύο ανεξάρτητα κέντρα μελέτης.

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι αυτή η δοκιμή θα είναι διαθέσιμη σε προσιτή τιμή.

Ο Thomas Schinecker, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Diagnostics, προσθέτει ότι:

«Ενώ η πανδημία Covid-19 επιμένει (…) τα τεστ εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό στόχο σε πολλές χώρες.

Με την έναρξη της σεζόν της γρίπης, είναι ακόμη πιο σημαντικό να γνωρίζουμε εάν ένα άτομο έχει μολυνθεί με SARS-CoV-2 ή τον ιό της γρίπης, έτσι ώστε να του δοθεί η σωστή θεραπεία.»

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων