Home Επικαιρότητα Μαζικό Εμβολιασμό Κατά της COVID-19 Ξεκινά η Ρωσία
Μαζικό Εμβολιασμό Κατά του COVID-19 Ξεκινά η Ρωσία

Μαζικό Εμβολιασμό Κατά της COVID-19 Ξεκινά η Ρωσία

Αυτήν την εβδομάδα ξεκινά μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας το εμβόλιο κατά της Covid-19 «Sputnik V».

Ωστόσο, Η φάση 3 των δοκιμών μεγάλης κλίμακας δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Η Ρωσία λέγεται ότι είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έχει εμβόλιο κατά της Covid-19.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψε ότι η κόρη του είχε εμβολιαστεί με το νέο εμβόλιο που ονομάζεται «Sputnik V» και ότι είχε υποστεί λίγες παρενέργειες.

Παρ’ όλο που οι κλινικές δοκιμές φάσης 3 δεν έχουν ξεκινήσει, η χώρα δηλώνει σαφώς ότι ξεκινά μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού.

Έτσι, ο διευθυντής του Κέντρου Μικροβιολογίας και Επιδημιολογίας Nicolaï Gameleïa, Alexandr Ginzburg, ανέφερε ότι δεκάδες χιλιάδες άτομα θα εμβολιαστούν.

Μερικές συνταγματικές τροποποιήσεις ήταν αρκετές για να «παρακάψουν» τα στάδια ανάπτυξης του εμβολίου.

Η Ρωσία δεν δίστασε να αλλάξει βιαστικά τη νομοθεσία σχετικά με τους όρους έγκρισης των εμβολίων, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλες τις χώρες.

Αυτή η βιαστική και πρόωρη εκστρατεία εμβολιασμού, ακόμη και πριν από την έναρξη των κλινικών δοκιμών της φάσης 3, προκάλεσε κατακραυγή σε ολόκληρη την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Όσον αφορά τον διευθυντή του ΠΟΥ, εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα ή ακόμα και την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου, το οποίο δεν είναι στην λίστα των υποψήφιων εμβολίων από το πρόγραμμα Covax.

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων