Home Επικαιρότητα H Κομισιόν Υπέγραψε Σύμβαση με τη Gilead για την Εξασφάλιση Δόσεων Ρεμδεσιβίρης
H Κομισιόν Υπέγραψε Σύμβαση με τη Gilead για την Εξασφάλιση Δόσεων Ρεμδεσιβίρης.

H Κομισιόν Υπέγραψε Σύμβαση με τη Gilead για την Εξασφάλιση Δόσεων Ρεμδεσιβίρης

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε σύμβαση με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την εξασφάλιση δόσεων θεραπείας του Veklury, όπως ονομάζει η εταιρεία τη ρεμδεσιβίρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Από τις αρχές Αυγούστου και μετά, και προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, οι παρτίδες του Veklury θα διατίθενται στα κράτη μέλη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της Επιτροπής, αναφέρει η ανακοίνωση και σημειώνει ότι το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης της Επιτροπής θα χρηματοδοτήσει τη σύμβαση, συνολικής αξίας 63 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό θα εξασφαλίσει τη θεραπεία περίπου 30.000 ασθενών που παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα COVID-19 και θα βοηθήσει στην κάλυψη των τρέχουσων αναγκών τους επόμενους μήνες, διασφαλίζοντας παράλληλα μια δίκαιη κατανομή σε επίπεδο ΕΕ.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, ανέφερε ότι «η Επιτροπή θα βάλει όλες της τις δυνάμεις για να διασφαλίσει την πρόσβαση σε ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες, ενώ στηρίζει την δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού».

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων