Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Για Αποτελεσματική Διαχείριση της Κρίσης από την Ελλάδα Έκανε Λόγο η Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΟΟΣΑ
Κορωνοϊός - Για Αποτελεσματική Διαχείριση της Κρίσης από την Ελλάδα Έκανε Λόγο η Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.

Κορωνοϊός – Για Αποτελεσματική Διαχείριση της Κρίσης από την Ελλάδα Έκανε Λόγο η Επικεφαλής Οικονομολόγος του ΟΟΣΑ

Για αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης από την Ελλάδα έκανε λόγο η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ (Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης), Λόρενς Μπουν, παρουσιάζοντας την έκθεση του Οργανισμού για την ελληνική οικονομία.

«Η κρίση της Covid-19 διέκοψε τη διαδικασία ανάκαμψης της Ελλάδας και την πρόοδο που έκανε με κόπο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», δήλωσε η οικονομολόγος του Οργανισμού, προσθέτοντας:

«Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της διαχείρισης της κρίσης από την Ελλάδα έως τώρα, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας μεταφοράς πολλών δημόσιων υπηρεσιών σε ψηφιακές πλατφόρμες τους τελευταίους μήνες, δείχνει τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια».

Η κυρία Μπουν τόνισε ότι «η συνέχιση της βελτίωσης της ανταπόκρισης της δημόσιας διοίκησης στις ανάγκες των πολιτών και των εταιρειών θα είναι ουσιώδης για την αναζωογόνηση της ανάκαμψης».

Στην έκθεση, ο ΟΟΣΑ συμφωνεί με τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας ότι «συνολικά η δημοσιονομική αντίδραση στο σοκ της COVID-19 είναι αναγκαία για τη διαχείριση του αντίκτυπου στον τομέα τη υγείας, τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και της προστασία της παραγωγικής δυναμικότητας» και προσθέτει ότι θα πρέπει να επεκταθούν στην περίπτωση που υπάρξει μία δεύτερη έξαρση.

Ο ΟΟΣΑ συμφωνεί επίσης με τους στόχους της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να παρουσιάσει το Φθινόπωρο, μετά από την εισήγηση της επιτροπής υπό τον νομπελίστα οικονομολόγο Χριστόφορο Πισσαρίδη.

Η έκθεση συνιστά να συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις, όπως αυτές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μείωση της φορολογίας και τη παράλληλη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την ενίσχυση των πολιτικών κοινωνικής προστασίας, τη βελτίωση της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων