Home Επικαιρότητα Έναρξη της Διακομματικής Ομάδας Challenge Cancer του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Έναρξη της Διακομματικής Ομάδας Challenge Cancer του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έναρξη της Διακομματικής Ομάδας Challenge Cancer του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας της πρώτης και μοναδικής διακομματικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο:

Της διακομματικής ομάδας Challenge Cancer.

Πρόεδρος αυτής της ανεπίσημης ομάδας ευρωβουλευτών από όλα τα κόμματα είναι ο Cristian Bușoi (ΕΛΚ) και συμπρόεδροι οι ευρωβουλευτές Alessandra Moretti (S&D), Aldo Patriciello (ΕΛΚ), Frédérique Ries (Renew), ενώ η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία της Γραμματείας.

Η ψηφιακή εναρκτήρια εκδήλωση συγκεντρώνει ευρωβουλευτές και μια σειρά ομιλητών υψηλού επιπέδου, μεταξύ αυτών την Επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου και τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αποστολής Καρκίνος, καθηγητή Walter Ricciardi, για να συζητήσουν τη σημασία της έννοιας «Αποστολή» στο πεδίο του καρκίνου σε εποχές πανδημίας, όπως η πανδημία της COVID-19 και τον ρόλο των υπεύθυνων χάραξης πολιτικών και των ενδιαφερόμενων φορέων, συμπεριλαμβανομένων των οργανώσεων ασθενών όπως η ECPC.

«Η καταπολέμηση του καρκίνου δεν μπορεί να επιτευχθεί από έναν μεμονωμένο φορέα, είναι μια ευκαιρία ώστε οι ενδιαφερόμενοι φορείς σε όλα τα επίπεδα και σε ένα εύρος εμπειριών και συνθηκών να συνεργαστούν προς όφελος όλων των Ευρωπαίων.

Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι μια πράξη ευρωπαϊκής ενότητας», δήλωσε ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής Cristian-Silviu Bușoi (ΕΛΚ), Πρόεδρος της διακομματικής ομάδας Challenge Cancer.

Διαβάστε Περισσότερα Εδώ

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων