Home Επικαιρότητα Υπολογίστε στα 2.000€ τη Θεραπεία με Remdesivir
Υπολογίστε στα 2.000€ τη Θεραπεία με Remdesivir.

Υπολογίστε στα 2.000€ τη Θεραπεία με Remdesivir

Η Φαρμακευτική εταιρεία Gilead καθόρισε την ποσότητα του φαρμάκου στη θεραπεία της COVID-19.

Τα έξι φιαλίδια remdesivir που απαιτούνται για τις 5 ημέρες θεραπείας θα κοστίζουν 2.340 $ (2.083 €) ή 390 $ (347 €) ανά φιαλίδιο, γι’ αυτό το φάρμακο που θα προταθεί και από τις ευρωπαϊκές αρχές.

Το ενδιαφέρον του; Μειώνει την ανάρρωση κατά μέσο όρο τέσσερις ημέρες σε νοσοκομειακούς ασθενείς με COVID-19, ανέφερε η εταιρεία, επικαλούμενη την αμερικανική μελέτη NIAID.

«Δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι κανόνες για τον καθορισμό της τιμής ενός νέου φαρμάκου σε μια πανδημική κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Gilead Daniel O’Day, σε μια μακρά ανοιχτή επιστολή της 29ης Ιουνίου για να δικαιολογήσει την τιμή του.

«Λαμβάνοντας το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών, μια ταχύτερη έξοδο από το νοσοκομείο θα εξοικονομούσε περίπου 12.000 $ ανά ασθενή», εξηγεί.

Πιστεύει ότι η τιμή του φαρμάκου εκτιμήθηκε «πολύ χαμηλή», από το αμερικανικό σύστημα υγείας, αλλά υπολογίστηκε επίσης και το «να κάνει τη θεραπεία προσιτή σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες».

Οι φαρμακοβιομηχανίες σε χώρες υπό ανάπτυξη που παράγουν γενόσημα, θα έχουν άδεια «να παράγουν το φάρμακο με σημαντικά χαμηλότερο κόστος».

Οι τιμές που ανακοινώνονται από ορισμένους ξένους παραγωγούς κυμαίνονται μεταξύ $ 59 και 71 $ ανά δόση.

Το Remdesivir (Velkury) είναι ένα αντι-νουκλεοτιδικό αντιικό που χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία της νόσου του ιού Ebola.

Διαθέτει άδεια έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρηγορητική χρήση στην Ευρώπη, στις σοβαρές μορφές της COVID-19.

Παρ’ όλα αυτά σε πολλές περιπτώσεις, ο ρόλος του remdesivir είναι αμφισβητήσιμος δεδομένου του κλινικού πλαισίου:

Ηπατική βλάβη στο πλαίσιο σφάλματος φαρμακευτικής αγωγής με υπερδοσολογία, νεφρική βλάβη που απαιτεί αιμοκάθαρση ή αντίδραση στο σημείο χορήγησης (όχι σοβαρή).

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων