Home Επικαιρότητα Οι Διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης θα Καθορίσουν την Πορεία της Οικονομίας
Οι Διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης θα Καθορίσουν την Πορεία της Οικονομίας.

Οι Διαπραγματεύσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης θα Καθορίσουν την Πορεία της Οικονομίας

Η οικονομία της Ευρωζώνης θα χρειαστεί πολύ καιρό για να ανακάμψει από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και μία σειρά από ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν αποτελούν κατ’ ανάγκη καλό οδηγό για τον ρυθμό της ανάκαμψης, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), κ. Φίλιπ Λέιν.

Το άνοιγμα της οικονομίας θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση των βραχυπρόθεσμων δεικτών για την ανάπτυξη, αλλά καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας ήταν επίσης εξαιρετικά μεγάλη, η δραστηριότητα θα παραμείνει πολύ κάτω από τα προ της κρίσης επίπεδά της για μία μακρά περίοδο και η έκταση της αρχικής ανάκαμψης πιθανόν να μην αποτελεί καλό οδηγό, τόνισε ο Λέιν σε ομιλία του.

«Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων σχετικά με το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει τη μελλοντική πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης», πρόσθεσε.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων