Home Επικαιρότητα Οι Νέες Πολιτικές Σταθεροποίησης και Ανάκαμψης της Οικονομίας
Οι Νέες Πολιτικές Σταθεροποίησης και Ανάκαμψης της Οικονομίας.

Οι Νέες Πολιτικές Σταθεροποίησης και Ανάκαμψης της Οικονομίας

Ένα νέο πακέτο με «15 πολιτικές» που θα υλοποιούνται από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και έως τις 30 Οκτωβρίου του 2020, που αφορούν στην 3η φάση του σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας, παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην κοινή συνέντευξη με τους υπουργούς Οικονομίας, Εργασίας και Τουρισμού, όπου παρουσιάστηκε το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Το νέο πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μείωση έως 31 Οκτωβρίου του ΦΠΑ σε μεταφορές, καφέ και μη αλκοολούχα, τουριστικό πακέτο και κινηματογράφους.

Όπως είπε ο Υπουργός, το συνολικό κόστος διευρύνεται στα περίπου 14,5 δισ. ευρώ και η προστιθέμενη αξία τους στα 20 δισ. ευρώ.

Ενώ, με την αξιοποίηση το επόμενο διάστημα των ευρωπαϊκών ταμείων (SURE, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ταμείο Ανάκαμψης κ.ά.) το συνολικό κόστος των μέτρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 24 δισ. ευρώ.

Δείτε τα Νέα Μέτρα και τις 15 Πολιτικές

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων