Home Επικαιρότητα Εισαγωγές Παιδιών σε ΜΕΘ με Υποκείμενα Νοσήματα και Κίνδυνος από Covid-19
Εισαγωγές Παιδιών σε ΜΕΘ με Υποκείμενα Νοσήματα και Κίνδυνος από Covid-19

Εισαγωγές Παιδιών σε ΜΕΘ με Υποκείμενα Νοσήματα και Κίνδυνος από Covid-19

Τα παιδιά, αν και αρρωσταίνουν σοβαρά από τον κορωνοϊό πολύ σπανιότερα σε σχέση με τους μεγάλους, αντιμετωπίζουν και αυτά τον κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών και θανάτου λόγω Covid-19, βέβαια σε πολύ μικρότερο βαθμό.

Όμως, τα περισσότερα από όσα εισάγονται σε παιδιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, όπως συμβαίνει και με τους ηλικιωμένους, σύμφωνα με μία έρευνα επιστημόνων στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό “JAMA Pediatrics”, ανέφεραν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή Covid-19 από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί.

Ο κίνδυνος είναι ακόμη μεγαλύτερος για τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα.

«Η ιδέα ότι η Covid-19 ‘χαρίζεται’ στους νέους είναι απλώς εσφαλμένη.

Μολονότι τα παιδιά είναι πιθανότερο να αρρωστήσουν με τη νόσο, αν έχουν άλλες χρόνιες καταστάσεις, μεταξύ των οποίων παχυσαρκία, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι ακόμη και παιδιά χωρίς χρόνιες παθήσεις, επίσης, κινδυνεύουν.

Οι γονείς πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν τον ιό σοβαρά».

Η μελέτη αφορούσε 48 ασθενείς, από νεογέννητα έως 21 ετών, που εισήχθησαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε παιδιατρικές ΜΕΘ στις ΗΠΑ λόγω Covid-19.

Σε ποσοστό 83% είχαν προϋπάρχον χρόνιο πρόβλημα, όπως ανοσοκαταστολή, διαβήτη, επιληψία, νόσο πνευμόνων, παχυσαρκία κ.ά.

Το 40% είχε αναπτυξιακή καθυστέρηση ή γενετικές ανωμαλίες.

Κατά την παραμονή τους στη ΜΕΘ, πάνω από το 20% εμφάνισε ανεπάρκεια δύο ή περισσοτέρων οργάνων λόγω της Covid-19 και το 38% χρειάστηκε υποστήριξη με μηχανικό αναπνευστήρα.

Σε διάστημα τριών εβδομάδων δύο παιδιά πέθαναν.

Οι ερευνητές επισήμαναν τόσο την πολύ χαμηλότερη θνητότητα στις παιδιατρικές ΜΕΘ (4%) σε σχέση με τις ΜΕΘ με ενήλικους (62%) όσο και τα χαμηλότερα ποσοστά σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων μεταξύ των παιδιατρικών ασθενών.

{module Υπογραφή ΑΠΕ – ΜΠΕ}

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων