Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Μαζικός Έλεγχος και Απομόνωση Μολυσμένων Ατόμων
Κορωνοϊός - Μαζικός Έλεγχος και Απομόνωση Μολυσμένων Ατόμων.

Κορωνοϊός – Μαζικός Έλεγχος και Απομόνωση Μολυσμένων Ατόμων

Ενώ ορισμένα κράτη αρχίζουν την αποκλιμάκωση των μέτρων περιορισμού -και στη χώρα μας διαφαίνεται να συμβεί το ίδιο από τα μέσα Μαΐου-, μια μελέτη που έγινε πρόσφατα στη Γαλλία από τον οργανισμό υγείας ΙNSERM, επισημαίνει ότι η άρση του περιορισμού χωρίς στρατηγική εξόδου, θα οδηγούσε σε ένα δεύτερο κύμα μαζικών κρουσμάτων, επειδή η ανοσία του πληθυσμού είναι ακόμη πολύ χαμηλή.

Για τον έλεγχο της επιδημίας, χωρίς συμφόρηση του συστήματος υγείας, η άρση του περιορισμού θα μπορούσε να γίνει μόνο όταν θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τεστ σε μεγάλη κλίμακα για τον εντοπισμό και την απομόνωση ατόμων που μεταφέρουν τον ιό και τις επαφές τους.

Γι’ αυτό, θα πρέπει ένα κράτος να διαθέτει τα εξής μέσα:

Μαζική παροχή διαγνωστικών τεστ, εγκατάσταση τεχνολογικών μέσων αναζήτησης επαφών, συντονισμός μεταξύ των χωρών για αναζήτηση επαφών πέρα ​​από τα σύνορα.

Και φυσικά η καραντίνα στα διαγνωσμένα κρούσματα θα συνεχίσει να είναι ένα απαραίτητο μέτρο, προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των επαφών τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και ενώ θα χαλαρώνουμε σταδιακά τους τρέχοντες περιορισμούς (με υψηλότερο ποσοστό ατόμων να επιστρέφουν στη δουλειά τους και σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων), δεν θα παραλείψουμε και τη στρατηγική της κοινωνικής απόστασης (1 μέτρο), την αποφυγή χειραψίας και εναγκαλισμών και φυσικά το καλό πλύσιμο χεριών κ.λπ.

Επίσης, οι ερευνητές της μελέτης προτείνουν παράλληλα να διατηρηθούν τα σχολεία κλειστά και να κρατήσουν ακόμη τους ηλικιωμένους σε περιορισμό.

Η μελέτη δεν περιελάβανε το αποτέλεσμα της χρήσης μάσκας ως εξοπλισμού ατομικής προστασίας:

«Εάν είναι αποτελεσματικές, η ευρεία χρήση τους μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου μετάδοσης στην κοινότητα», αναφέρουν οι ερευνητές.

Η μελέτη επίσης δεν έλαβε υπόψη την πιθανή εποχικότητα του κορωνοϊού, η οποία είναι άγνωστη σήμερα.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων