Home Επικαιρότητα Μάσκες – H Φαντασία δεν Έχει Όρια…
Μπορεί να μην υπάρχουν μάσκες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά υπάρχουν πολλές ιδέες...

Μάσκες – H Φαντασία δεν Έχει Όρια…

Μπορεί να μην υπάρχουν μάσκες σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά υπάρχουν πολλές ιδέες…

Η επινοητικότητα, η φαντασία και τα τεχνάσματα… είναι πολλά μέσα που χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας για να βγούνε από το αδιέξοδο της έλλειψης μασκών για τους φροντιστές αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο.

Για να ξεπεραστεί αυτό, χίλιες λύσεις αναδύονται.

Από τις μοδίστρες που ανασκουμπώθηκαν να ράβουν, μέχρι τη χρήση του 3D εκτυπωτή.

Όλα αυτά για να ανταποκριθούν στην έλλειψη μασκών.

Στο διαδίκτυο μάλιστα κυκλοφορούν πολλές ιδέες:

H μάσκα ninja, η μάσκα πάπιας, ακόμη και μια μάσκα χωρίς ραφές, μόνο με κόλλα κλωστοϋφαντουργίας.

Άλλες πρωτοβουλίες, πιο τεχνολογικές αλλά και πιο σοβαρές, επιδιώκουν να εφεύρουν την επαναχρησιμοποιήσιμη μάσκα.

Έτσι, η ισραηλινή start-up Sonovia έχει αναπτύξει μια μάσκα που πλένεται αρκετές φορές, το ύφασμα της οποίας είναι εμποτισμένο με μια αντιμικροβιακή ουσία (νανοσωματίδια ψευδαργύρου), που όπως φαίνεται είναι αποτελεσματικά στο να εμποδίζουν τον δρόμο του SARS-Cov-2.

Αλλά αναμφισβήτητα το πιο εκπληκτικό εύρημα σε αυτούς τους καιρούς έλλειψης, είναι η επιτυχής ανακύκλωση της μάσκας κατάδυσης Easybreath Decathlon.

Το φουτουριστικό αυτό αξεσουάρ της παραλίας, φαίνεται να προορίζεται για τους φροντιστές και τους άρρωστους.

Η ιδέα της ιατρικής του χρήσης γεννήθηκε στην Ιταλία.

Μετά τη δωρεά 500 αντιτύπων από τη μάρκα αυτή σε νοσοκομείο στο Bergamo, αναπτύχθηκε ένα πρωτότυπο προσαρμοσμένο στις υποβοηθούμενες αναπνευστικές συσκευές.

Στο Βέλγιο, έγινε και μια άλλη προσαρμογή της μάσκας αυτής που βοήθησε στην ανακούφιση από την έλλειψη προστατευτικών μασκών για τους φροντιστές.

Μάσκες με υφάσματα λουλουδιών, από συμπιεσμένο χαρτί ή από μετατροπή μασκών που χρησιμοποιούνται σε ναυτικά αθλήματα, χρησιμοποιούνται από μη νοσούντες πολίτες μόνο για προστασία και σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ αστείες.

Ελάτε λοιπόν να εκμεταλλευτούμε το γεγονός να έχουμε το στόμα και τη μύτη μας καλυμμένα, αφήνοντας μόνο να φαίνονται τα ζυγωματικά μας.

Έτσι κανείς δεν θα μας ξέρει!

Πόπη Χαραμή, Φαρμακοποιός
Χαραμή ΑΕ
www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων