Home Επικαιρότητα Απάτες μέσω Διαδικτύου με Προϊόντα για τον Κορωνοϊό
Τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της διαδικτυακής πώλησης πλαστών προϊόντων για τον κορωνοϊό.

Απάτες μέσω Διαδικτύου με Προϊόντα για τον Κορωνοϊό

Τις τελευταίες ημέρες, έχει παρατηρηθεί μία αύξηση της διαδικτυακής πώλησης πλαστών προϊόντων για τον κορωνοϊό.

Τα εν λόγω προϊόντα, υποτίθεται ότι προστατεύουν ή θεραπεύουν από τον κορωνοϊό, παρατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ψευδείς ισχυρισμοί αφορούν διάφορα αγαθά όπως μάσκες, καλύμματα και απολυμαντικά χεριών.

Οι εν λόγω έμποροι εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε πολύ υψηλές τιμές, ισχυριζόμενοι π.χ. ότι βρίσκονται σε έλλειψη και έτσι παραπλανούν τους καταναλωτές.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών ξεκίνησαν κοινές δράσεις, ανταλλάσσουν ενεργά πληροφορίες και συνεργάζονται, ώστε οι καταναλωτές να μην εξαπατώνται από ανέντιμους εμπόρους.

Δεδομένου του επείγοντος της κατάστασης, οι αρχές των κρατών μελών καλούνται να θέσουν ως προτεραιότητα την άμεση λήψη απαραίτητων ειδικών μέτρων επιβολής σε εθνικό επίπεδο.

Ταυτόχρονα, όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες για τον γρήγορο εντοπισμό και τη διαγραφή των ψευδών ισχυρισμών.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων