Home Επικαιρότητα Πέντε Ημέρες κατά Μέσο Όρο Διαρκεί η Ασυμπτωματική Φάση Επώασης του Κορωνοϊού
Πέντε Ημέρες κατά Μέσο Όρο Διαρκεί η Ασυμπτωματική Φάση Επώασης του Κορωνοϊού.

Πέντε Ημέρες κατά Μέσο Όρο Διαρκεί η Ασυμπτωματική Φάση Επώασης του Κορωνοϊού

Πέντε ημέρες κατά μέσο όρο διαρκεί η ασυμπτωματική φάση επώασης του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Αυτή είναι η διάρκεια επώασης του ιού.

Σχεδόν όλοι οι ασθενείς έχουν εμφανίσει τα συμπτώματά τους μέσα σε 12 ημέρες από την έκθεση στον ιό και την έναρξη της λοίμωξης, πράγμα που δικαιολογεί την έως τώρα εφαρμοζόμενη καραντίνα των 14 ημερών.

Περίπου ένας στους χίλιους, θα ξεφύγει από το «δίχτυ ασφαλείας», καθώς θα εμφανίσει συμπτώματα αφότου έχει βγει από την 14ήμερη καραντίνα.

Υπολογίστηκε ότι για κάθε 10.000 άτομα που μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, τουλάχιστον τα 100 θα εκδηλώσουν συμπτώματα μετά τη λήξη της απομόνωσής τους.

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Annals of Internal Medicine”, δήλωσαν ότι «με βάση και τη νέα ανάλυση όλων των δημόσια διαθέσιμων δεδομένων, η τωρινή σύσταση για ενεργή επιτήρηση ή καραντίνα επί 14 ημέρες είναι εύλογη, αν και μερικές περιπτώσεις θα ξεφύγουν».

Η μέση περίοδος επώασης επί 5,1 ημέρες του νέου κορωνοϊού είναι παρόμοια με εκείνη του προηγούμενου κορωνοϊού, που προκάλεσε τη νόσο SARS, αλλά και του ιού MERS-CoV που έχει επώαση επί πέντε έως επτά ημέρες.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων