Home Επικαιρότητα ΟΕΝΓΕ – Προβληματισμός για τις Δηλώσεις Γιατρών που Παραπληροφορούν το Κοινό για Θέματα Δημόσιας Υγείας
Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ για τις δημόσιες δηλώσεις γιατρών που «υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

ΟΕΝΓΕ – Προβληματισμός για τις Δηλώσεις Γιατρών που Παραπληροφορούν το Κοινό για Θέματα Δημόσιας Υγείας

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις γιατρών, που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις».

«Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, χρησιμοποιώντας έτσι αδόκιμα τους επιστημονικούς τους τίτλους για να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας» τονίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μετάδοση των τρεχουσών εποχικών ιώσεων αναπνευστικού, όπως είναι ο κορωνοϊός και η γρίπη, γίνεται με σταγονίδια που εκπέμπονται από τη στοματοφαρυγγική κοιλότητα και τη μύτη πασχόντων και για τον λόγο αυτό συνιστώνται τα αναγκαία προφυλακτικά μέτρα.

«Οι συστάσεις αυτές φυσικά και δεν περιλαμβάνουν εξαιρέσεις για λόγους θρησκευτικούς, μυστηριακούς ή μεταφυσικούς» επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί τονίζουν πως «Είναι απαράδεκτο να σιωπούν για τέτοιες αντιεπιστημονικές δηλώσεις τόσο η ηγεσία του αρμόδιου κρατικού οργανισμού (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ), όσο και η ηγεσία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ)».

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας είμαστε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της υγείας του λαού και σε ό,τι αφορά την άσκηση της ιατρικής και σε ό,τι αφορά την αγωνιστική διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, απολύτως δωρεάν, καθολικής, ισότιμης περίθαλψης» συμπληρώνει η ΟΕΝΓΕ.

Κλείνοντας, δε, την ανακοίνωση η ΟΕΝΓΕ αναφέρει πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα είναι «και στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της επιστημονικής αλήθειας ενάντια στην μεταφυσική και στον κάθε προέλευσης σκοταδισμό».

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων