Home Επικαιρότητα Στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ για τον Κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας
Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών - μελών της ΕΕ.

Στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ για τον Κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας

Στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στην τοποθέτησή του, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό τα κράτη – μέλη να ανταλλάσουν πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν, όχι μόνο σε επιστημονικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας πρότεινε την ενίσχυση της ψηφιακής πλατφόρμας του ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control) με τα πολιτικά μέτρα στα οποία προχωρά η κάθε χώρα καθημερινά έτσι ώστε να υπάρχει on time ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία διεξαγωγής κοινών διαγωνισμών για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, όπως είναι οι μάσκες, τα αντισηπτικά κ.λπ., στο πνεύμα της αλληλεγγύης των κρατών – μελών της ΕΕ.

«Η πρώτη προτεραιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Υγείας έχει να κάνει με τις ευπαθείς ομάδες, με τους ηλικιωμένους, με αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν τα σημαντικότερα προβλήματα από αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας. Είμαστε οργανωμένοι με τα νοσοκομεία μας, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με τους επιδημιολόγους, τους λοιμωξιολόγους και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία αυτό το πολύ σοβαρό θέμα» δήλωσε μετά το τέλος του Συμβουλίου ο κ. Κικίλιας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων