Home Επικαιρότητα Η ΠΟΕΔΗΝ Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για τη Λήψη Μέτρων Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού
Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας και να γίνεται καλύτερη διαλογή ασθενών στην είσοδο των Νοσοκομείων, ώστε να εντοπίζονται ύποπτα κρούσματα και να ακολουθούν την ειδική διαδικασία που προβλέπεται.

Η ΠΟΕΔΗΝ Κρούει τον Κώδωνα του Κινδύνου για τη Λήψη Μέτρων Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) θέλησει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

«Τα όσα έγιναν στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Ρίου θα πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς αποφυγή» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔΗΝ.

Συνεχίζει, δε, αναφέροντας, «Ένα περιστατικό που δεν θεωρούνταν ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον προσδιορισμό ύποπτων κρουσμάτων έχει θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και τους υγειονομικούς υπαλλήλους που ήρθαν σε επαφή χωρίς τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα αφού ήταν μη εντοπισμένο ύποπτο κρούσμα».

Τόνιζει, μάλιστα, πως οι γιατροί των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Ρίου επικοινώνησαν με τον ΕΟΔΥ και τους απέκλεισε ότι είναι ύποπτο κρούσμα.

«Έχουμε επισημάνει ότι το υγειονομικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει με επιτυχία εντοπισμένα ύποπτα κρούσματα. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να εμφανισθεί κρούσμα και να αντιμετωπιστεί ως σύνηθες περιστατικό, όπως συνέβη με το εν λόγω περιστατικό στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Ρίου» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Συμπλήρωνει, δε, ότι η Ομοσπονδία ζήτησε να ληφθούν επαρκή μέτρα προστασίας και να γίνεται καλύτερη διαλογή ασθενών στην είσοδο των Νοσοκομείων, ώστε να εντοπίζονται ύποπτα κρούσματα και να ακολουθούν την ειδική διαδικασία που προβλέπεται.

«Το εν λόγω περιστατικό κορωνοϊού πέρασε από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών δύο Νοσοκομείων (Αμαλιάδας, Ρίου) και νοσηλεύτηκε στις Παθολογικές κλινικές. Έφθασε ένα περιστατικό να αναστατώσει το Νοσοκομείο αναφοράς της Δυτικής Ελλάδος το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει, δε, πως οι εργαζόμενοι στα εν λόγω νοσοκομεία είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για τυχόν μόλυνση από τον ιό, ενώ έχουν τεθεί σε απομόνωση περίπου 30 άτομα.

Τόνιζεται, επίσης, πως είναι αναγκαία η πρόσληψη προσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ υψίστης σημασίας είναι και η επαναλειτουργία των 100 κλειστών κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ενίσχυση των μέτρων προστασίας (υγειονομικό υλικό, μάσκες, γάντια κ. ά.), αλλά και επανεξέταση από τον ΕΟΔΥ των οδηγιών σχετικά με τα περιστατικά που θα πρέπει να θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

«Δεν βοηθάει ούτε ο πανικός, αλλά ούτε ο εφησυχασμός. Σε εγρήγορση με ψυχραιμία θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να γίνονται μπαλάκι οι ευθύνες στο προσωπικό των δύο Νοσοκομείων» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων