Home Επικαιρότητα Οι Πιθανότητες των Μικρών Παιδιών να Κολλήσουν τον Κορωνοϊό
Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο των λοιμώξεων Τζάστιν Λέσλερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, «Τα παιδιά είναι εξίσου πιθανό να μολυνθούν, αλλά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά».

Οι Πιθανότητες των Μικρών Παιδιών να Κολλήσουν τον Κορωνοϊό

Σύμφωνα με ανακοίνωση Κινέζων και Αμερικανών επιστημόνων, τα μικρά παιδιά είναι εξίσου πιθανό με τους μεγάλους να μολυνθούν από τον Κορωνοϊό, αλλά έχουν μικρότερη πιθανότητα να εκδηλώσουν σοβαρά συμπτώματα.

Η μελέτη βασίζεται σε δεδομένα από την Κίνα και διευκρινίζει τον ρόλο των παιδιών στην επιδημία και στη μετάδοση του Κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον επιδημιολόγο των λοιμώξεων Τζάστιν Λέσλερ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, «Τα παιδιά είναι εξίσου πιθανό να μολυνθούν, αλλά δεν αρρωσταίνουν σοβαρά».

Η μοναδικότητα της νέας έρευνας έγκειται στο ότι δεν εστίασε μόνο σε ασθενείς που μολύνθηκαν από τον ιό, αλλά επίσης σε κοντινές επαφές των ασθενών, από τους οποίους κάποιοι είχαν κολλήσει και αυτοί, ενώ άλλοι όχι.

Διαπιστώθηκε ότι παιδιά κάτω των δέκα ετών που εκτίθενται στον Κορωνοϊό, έχουν σχεδόν τον ίδιο κίνδυνο να μολυνθούν και αυτά, όσο έχουν και οι μεγαλύτεροι άνθρωποι.

Η μελέτη βρήκε ότι όσοι ζουν στο ίδιο σπίτι με κάποιον που έχει τον Κορωνοϊό, έχουν περίπου έξι φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν και αυτοί, σε σύγκριση με όσους είχαν επαφή με τον ασθενή, αλλά δεν συμβίωναν μαζί του.

Ερωτηματικό, σύμφωνα με τον δρα Λέσλερ, παραμένει αν τα παιδιά είναι εξίσου σημαντικά στην αλυσίδα μετάδοσης του νέου ιού, όπως συμβαίνει με τη γρίπη, στην περίπτωση της οποίας τα παιδιά συχνά αναπτύσσουν συμπτώματα, αλλά και βοηθάνε στη μετάδοσή της σε άλλους ανθρώπους.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων