Home Επικαιρότητα ΕΟΔΥ – Στους 83 οι Νεκροί από τη Γρίπη και 213 σε ΜΕΘ
Παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, με πτωτική τάση.

ΕΟΔΥ – Στους 83 οι Νεκροί από τη Γρίπη και 213 σε ΜΕΘ

Περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης εξακολουθεί να διανύει αυτό το διάστημα η χώρα μας, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει συνολικά τους 83.

Σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Επιδημιολογικής Επιτήρησης της γρίπης από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατά την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή από 24 Φεβρουαρίου έως 1 Μαρτίου 2020, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρουσιάζουν μείωση σε σύγκριση με το άμεσο παρελθόν.

Την εβδομάδα αυτή ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 205 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Τα 61 (29,8%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 34 (55,7%) ήταν τύπου Α και τα 27 (44,3%) ήταν τύπου Β.

Τα 28 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 18 (64,3%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 10 (35,7%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1).

Παράλληλα, συνολικά έχουν καταγραφεί 234 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και ξεκίνησε η επιδημιολογική επιτήρηση του ιού.

Από αυτά, τα 213 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 87 (37,2%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 83 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Οι 65 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και οι 18 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Με βάση τα ανωτέρω, παραμένουμε σε περίοδο αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, με πτωτική τάση.

Συνεπικρατούν οι υπότυποι A (H1N1) και A (H3N2), ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων