Home Επικαιρότητα Κορωνοϊός – Οι Ερευνητές Αναγνώρισαν Δύο Τύπους του Ιού
Κορωνοϊός - Οι Ερευνητές Αναγνώρισαν Δύο Τύπους του Ιού.

Κορωνοϊός – Οι Ερευνητές Αναγνώρισαν Δύο Τύπους του Ιού

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ειδικών επιστημόνων στην Κίνα, οι οποίοι μελετούν την προέλευση του νέου κορωνοϊού, οι λοιμώξεις προκαλούνται από δύο κύριους τύπους του ιού.

Οι επιστήμονες επισήμαναν ωστόσο, ότι η ανάλυσή τους στηρίχθηκε στην εξέταση περιορισμένης έκτασης δεδομένων και ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις ευρύτερων συνόλων δεδομένων για να κατανοηθεί καλύτερα η εξέλιξη του ιού.

Η προκαταρκτική έρευνα που έκαναν έδειξε ότι ένας πιο επιθετικός τύπος του νέου κορωνοϊού, που συνδέεται με το ξέσπασμα στην Ουχάν στην Κίνα, αντιστοιχεί σε περίπου 70% των στελεχών που αναλύθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 30% συνδέεται με έναν λιγότερο επιθετικό τύπο.

«Τα ευρήματα αυτά υποστηρίζουν σθεναρά τη θέση ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη για περαιτέρω άμεσες, συνολικές μελέτες που να συνδυάζουν γονιδιωματικά δεδομένα, επιδημιολογικά δεδομένα και γραφήματα των κλινικών συμπτωμάτων των ασθενών που έχουν εμφανίσει την ασθένεια του νέου κορωνοϊού».

Τα πορίσματά τους δημοσιεύτηκαν την Τρίτη, στην επιθεώρηση National Science Review της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων