Home Επικαιρότητα EMA – Επανεξέταση Αντικαρκινικού Φαρμάκου
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα επανεξετάσει τα διαθέσιμα δεδομένα για να αξιολογήσει εάν τα αποτελέσματα από τη μελέτη OVC-3006 έχουν αντίκτυπο στην εγκεκριμένη χρήση του Yondelis σε ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών.

EMA – Επανεξέταση Αντικαρκινικού Φαρμάκου

Η Επιτροπή Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης (Committee for Medicinal Products for Human Use – CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA – European Medicines Agency) ξεκίνησε μία επανεξέταση του αντικαρκινικού φαρμάκου Yondelis (τραβεκτεδίνη).

Το φάρμακο αυτό χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών και του σαρκώματος μαλακών μορίων (ένα είδος καρκίνου που αναπτύσσεται στους μαλακούς, υποστηρικτικούς ιστούς του σώματος).

Η επανεξέταση ξεκίνησε κατόπιν μίας κλινικής μελέτης (OVC-3006) που σταμάτησε νωρίτερα, η οποία διερευνά τη χρήση του Yondelis σε ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών, επειδή μία ενδιάμεση ανάλυση των αποτελεσμάτων έδειξε ότι συνολικά οι ασθενείς που λαμβάνουν θεραπεία με το Yondelis μαζί με Πεγκυλιωμένη Λιποσωμιακή Δοξορουβικίνη (ΠΛΔ – άλλο ένα αντικαρκινικό φάρμακο), δεν έζησαν περισσότερο από τους ασθενείς που έλαβαν μόνο ΠΛΔ.

Δείτε Εδώ την Ανακοίνωση

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων