Home Επικαιρότητα Κορωναϊός – Οι Επιπτώσεις του στην Οικονομία της Ελλάδας
Οι Επιπτώσεις του Κορωνοϊού στην Ελληνική Οικονομία.

Κορωναϊός – Οι Επιπτώσεις του στην Οικονομία της Ελλάδας

Ο νέος Κορωναϊός δύναται να επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, οι οποίες μάλιστα μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απώλεια 0,9 μονάδων του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Εν μέσω της επιδημίας, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο προχώρησε στην εκπόνηση ειδικής μελέτης υπό τον τίτλο «Επιπτώσεις στο ελληνικό ΑΕΠ μετά από πιθανή αρνητική διαταραχή στο ΑΕΠ της Ευρωζώνης», ενώ ο πρόεδρός του, καθηγητής Παναγιώτης Κορλίρας, εκφράζει την ανησυχία του ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και σε όλα τα σενάρια της άσκησης ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2020 θα κινηθεί στο 1,88% στη χειρότερη περίπτωση και στο 2,2% στην ήπια εκδοχή.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων