Home Επικαιρότητα Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα Μέτρα Προστασίας Ασθενών που Ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα Μέτρα Προστασίας Ασθενών που Ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες

Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες, οδηγίες για το επισκεπτήριο και την παραμονή συνοδών ασθενών στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Στόχος είναι η διασφάλιση της προφύλαξης των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου – λόγω των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας.

Τα μέτρα που λαμβάνονται αφορούν τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ογκολογικά, αιματολογικά νοσήματα, ή άλλα νοσήματα που προκαλούν ανοσοκαταστολή (συγγενή ή επίκτητη, λόγω φαρμακευτικής αγωγής ή χρονίου νοσήματος).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε η κατάργηση του επισκεπτηρίου και, όπου κρίνεται αναγκαίο, να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίδεται ειδική άδεια.

Επίσης, οι συνοδοί θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την εφαρμογή των προφυλάξεων επαφής, όπως είναι η απολύμανση των χεριών, η χρήση μάσκας κ.λπ.

Τέλος, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα ενδεικτικό λοίμωξης ανώτερου αναπνευστικού (πυρετό, δεκατική πυρετική κίνηση, βήχα, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή).

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων