Home Επικαιρότητα ΠΙΣ – Οδηγίες για τα Εργαστήρια που Κάνουν Δειγματοληψίες για τον Covid-19
Ενημέρωση των διαγνωστικών εργαστηρίων, στα οποία γίνεται λήψη δειγμάτων για κορωνοϊό έγινε από τον ΠΙΣ.

ΠΙΣ – Οδηγίες για τα Εργαστήρια που Κάνουν Δειγματοληψίες για τον Covid-19

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) απέστειλε επιστολή σε όλους τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας, σχετικά με τη λήψη δειγμάτων από ασθενείς που πιθανόν πάσχουν από τον Covid-19 και την ενημέρωση των διαγνωστικών εργαστηρίων.

 

«Εργαστήρια που δεν έχουν ιδιαίτερους χώρους για την υποδοχή ασθενών που πιθανώς πάσχουν, θα πρέπει να πραγματοποιούν τις δειγματοληψίες κατ’ οίκον, λαμβάνοντας και τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα» τονίζει ο ΠΙΣ στην επιστολή του.

Επίσης, τα εργαστήρια αυτά δεν θα πρέπει να δέχονται ασθενείς που προσέρχονται χωρίς να έχουν επικοινωνήσει προηγουμένως με τον γιατρό τους, όπως αναφέρει ο ΠΙΣ.

«Παρακαλούμε επίσης, να γίνει καταγραφή άμεσα των εργαστηρίων που πραγματοποιούν τέτοιες δειγματοληψίες, ώστε να μπορεί ο Σύλλογος, εφόσον παραστεί ανάγκη, να ελέγξει την τήρηση των μέτρων» συνεχίζει η επιστολή.

Ακόμη, ο ΠΙΣ επισημαίνει πως θα πρέπει να ενημερωθούν οι γιατροί των παρακάτω ειδικοτήτων (παθολόγοι, πνευμονολόγοι, παιδίατροι, γενικοί ιατροί και ωτορινολαρυγγολόγοι) για το ενδεχόμενο ανάγκης ενίσχυσης του κρατικού τομέα, στο μέλλον.

Δείτε Εδώ την Επιστολή του ΠΙΣ

www.MedicalManage.gr

 

 

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων