Home Επικαιρότητα ΠΟΥ για Κοροναϊό – Θα Πρέπει να Προετοιμαστούμε για Ενδεχόμενη Πανδημία
Προς το παρόν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, η επιδημία του Covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας.

ΠΟΥ για Κοροναϊό – Θα Πρέπει να Προετοιμαστούμε για Ενδεχόμενη Πανδημία

Ανησυχία προκαλεί στην επιστημονική κοινότητα η ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού σε χώρες εκτός της Κίνας.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν παρουσιαστεί νέα κρούσματα στην Ιταλία, τη Νότια Κορέα και το Ιράν.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κάλεσε τον κόσμο να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο πανδημίας.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στη συγκράτηση (της επιδημίας), κάνοντας ό,τι μπορούμε για να προετοιμαστούμε για ενδεχόμενη πανδημία» δήλωσε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Προς το παρόν, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, η επιδημία του Covid-19 δεν έχει φθάσει σε επίπεδα πανδημίας, τόνισε, μάλιστα, πως είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο.

«Το να χρησιμοποιούμε τον όρο πανδημία δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε, πρός το παρόν, μάρτυρες της ανεξέλεγκτης διάδοσης αυτού του ιού παγκοσμίως και δεν βλέπουμε σοβαρά κρούσματα ή θανάτους σε ευρεία κλίμακα» συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε «αυτό που βλέπουμε είναι επιδημίες σε διαφορετικά σημεία του κόσμου».

Παράλληλα, ενώ ο ιός εξαπλώνεται σε άλλες χώρες, τα κρούσματα στην Κίνα σημειώνουν μείωση από τις αρχές Φεβρουαρίου, στοιχείο που αποδεικνύει, κατά τον ΠΟΥ, ότι ο ιός μπορεί να περιοριστεί.

Όσον αφορά, δε, το Ιράν, αντιπροσωπεία του ΠΟΥ αναμένεται να μεταβεί στη χώρα, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του Οργανισμού για το πρόγραμμα επειγουσών καταστάσεων, Μάικ Ράιαν.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων