Home Επικαιρότητα Η Έκτακτη Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και οι Αποφάσεις για τον Κοροναϊό
Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας για τον κοροναϊό, λόγω των κρουσμάτων στη γειτονική μας Ιταλία.

Η Έκτακτη Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας και οι Αποφάσεις για τον Κοροναϊό

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας έκτακτη ευρεία σύσκεψη για τον κοροναϊό.

Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, δεδομένου πως στη γειτονική μας Ιταλία τα κρούσματα του ιού έχουν φτάσει τα 150, ενώ 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να εστιάσουν οι Αρχές στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Όπως τόνισαν οι ειδικοί, δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Ωστόσο, κατόπιν εντολής της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αποφασίστηκε η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη γειτονική χώρα.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται σήμερα και αύριο σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Το κλιμάκιο θα κληθεί να εντοπίσει, επίσης, εάν κάποιος από τα πληρώματα ή τους επιβάτες έχει επισκεφτεί πρόσφατα τις, πληγείσες από τον κοροναϊό, περιοχές της Ιταλίας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων