Home Επικαιρότητα ΠΟΕΔΗΝ – Δεν Άνοιξαν οι 15 Κλίνες ΜΕΘ που Εξαγγέλθηκαν
Κάθε ημέρα υπάρχει λίστα αναμονής για κλίνη στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΟΕΔΗΝ – Δεν Άνοιξαν οι 15 Κλίνες ΜΕΘ που Εξαγγέλθηκαν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με ανακοίνωσή της κατήγγειλε πως δεν άνοιξαν τελικά οι 15 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Υγείας.

«Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας εξήγγειλε τη λειτουργία 15 νέων κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας σε Νοσοκομεία της Αττικής με τρίμηνες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ, η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι κεντρική και γίνεται από το ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) – ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας).

Κάθε ημέρα, δε, υπάρχει λίστα αναμονής για κλίνη στις ΜΕΘ,όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αν και στα Νοσοκομεία της χώρας υπάρχουν 100 κλίνες έτοιμες εξοπλισμένες, όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία των εργαζομένων δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού, ειδικά νοσηλευτικού.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, για να λυθεί το πρόβλημα θα πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις.

«Το Υπουργείο Υγείας επιχείρησε να ανοίξει τις 15 κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ με μετακινήσεις προσωπικού από άλλα Νοσοκομεία» τονίζει η ανακοίνωση, ενώ συνεχίζει «Τα Σωματεία Εργαζομένων καταγγέλλουν την αποδυνάμωση των Νοσοκομείων τους (Άγιος Σάββας, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ) και ζητάνε από την ΠΟΕΔΗΝ να παρέμβει να ανακληθούν οι μετακινήσεις».

Το νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινήθηκε από τα Νοσοκομεία για να ανοίξουν οι ΜΕΘ στη μεγάλη πλειοψηφία ήταν ανεκπαίδευτο και είναι αδύνατον με αυτό τον τρόπο να ανοίξουν νέες κλίνες, όπως καταγγέλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Συγκεκριμένα στον Ερυθρό Σταυρό λειτουργούν 12 κλίνες ΜΕΘ. Το αίτημα της Διευθύντριας της Μονάδας ήταν να στελεχωθούν με νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να μην αναγκαστούν να κλείσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τα λειτουργούντα. Με τις τρεις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού εξασφαλίστηκε η λειτουργία τους. Δεν άνοιξε, ούτε πρόκειται να ανοίξει καινούργια. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να λειτουργήσουν 2 νέες κλίνες ΜΕΘ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά, δε, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, εκεί λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, άνοιξε μόνο μία κλίνη ΜΕΘ με τις μετακινήσεις προσωπικού και όχι δύο που εξαγγέλθηκαν.

Στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο με νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου εξαγγέλθηκε η λειτουργία 4 κλινών ΜΕΘ που είναι κλειστές, ωστόσο, όπως υποστηρίζει το Σωματείο, οι ελλείψεις είναι τεράστιες και με δυσκολία θα ανοίξει μία κλίνη την επόμενη εβδομάδα.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ εξαγγέλθηκε η λειτουργία 7 κλινών ΜΑΦ, όμως τελικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λειτούργησε μόνο μία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, αναμένεται να κλείσουν κλίνες ΜΕΘ στον «Άγιο Σάββα», ενώ έκλεισε ήδη μία κλίνη ΜΕΘ στο Θριάσιο λόγω έλλειψης προσωπικού.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα 2.000 προσλήψεις.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων