Home Επικαιρότητα ΕΟΔΥ – Στους 53 οι Νεκροί από τη Γρίπη
Την προηγούμενη εβδομάδα ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 304 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

ΕΟΔΥ – Στους 53 οι Νεκροί από τη Γρίπη

Αυξημένη παραμένει η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρα μας, με 53 άτομα, συνολικά, να έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Κατά την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2020, οι επισκέψεις σε ιατρό για γριπώδη συνδρομή παρέμειναν αυξημένες, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Την προηγούμενη εβδομάδα ελέγχθηκαν για ιούς γρίπης συνολικά 304 κλινικά δείγματα όλα από νοσοκομεία.

Τα 135 (44,4%) εξ΄ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα τα 107 (79,3%) ήταν τύπου Α και τα 28 (20,7%) ήταν τύπου Β.

Τα 90 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν, εξ΄ αυτών τα 69 (76,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α (Η3Ν2) και τα 21 (23,3%) στον υπότυπο Α (Η1Ν1).

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και ξεκίνησε η επιτήρηση της γρίπης, έχουν υπάρξει 187 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης.

Από αυτά, τα 169 με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Από το σύνολο των ασθενών αυτών, μόνο 70 (37,4%) είχαν εμβολιαστεί για τη γρίπη.

Το ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν συνολικά 53 θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.

Δείτε Εδώ την Έκθεση

www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων