Home Επικαιρότητα Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ – Πρόταση Κικίλια για Ψηφιακό Συγχρονισμό των Κρατών – Μελών για τον Covid -19
Ο Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών - μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων.

Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της ΕΕ – Πρόταση Κικίλια για Ψηφιακό Συγχρονισμό των Κρατών – Μελών για τον Covid -19

Το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για τον κοροναϊό Covid-19 πραγματοποιήθηκε εχθές στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή και του Έλληνα Υπουργού, Βασίλη Κικίλια.

Στη συνεδρίαση, τα κράτη – μέλη συμφώνησαν σε μια ενιαία πολιτική έναντι της κρίσης, με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC).

Παράλληλα, συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο.

Η Επιτροπή θα είναι έτοιμη να προβεί σε κοινή προμήθεια φαρμάκων και προστατευτικών μέσων, εάν αυτό απαιτηθεί στο μέλλον.

Στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών – μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών – μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως ανάφερε στην πρότασή του ο Έλληνας Υπουργός Υγείας, τα δεδομένα της πλατφόρμας θα είναι προσβάσιμα μόνο από τις ομάδες διαχείρισης κρίσεων κάθε χώρας, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Ωστόσο, θα δίνεται η δυνατότητα να υπάρχει άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και άρα να σχεδιάζονται από τους ειδικούς επιστήμονες οι πολιτικές υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Συμβούλιο συμμετείχαν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της Ε. Ε. κ. Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας κα Στέλλα Κυριακίδου.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων