Home Επικαιρότητα Η Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το Αντιγριπικό Εμβόλιο
Το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το Αντιγριπικό Εμβόλιο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αντιγριπικό εμβόλιο, εξαιτίας της κορύφωσης του φετινού εποχικού επιδημικού κύματος της γρίπης.

Όπως τονίζει ο ΕΟΔΥ «το αντιγριπικό εμβόλιο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο νόσησης και ιδιαίτερα βαριάς νόσησης και θανάτου από τη γρίπη».

Για τον λόγο αυτό το αντιγριπικό εμβόλιο συνιστάται ιδιαίτερα για τις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους επαγγελματίες υγείας.

Όσον αφορά, δε, το επόμενο μέτρο προστασίας από τη γρίπη, πέρα από το εμβόλιο, είναι, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του, η σχολαστική τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Επίσης, όποιος εκδηλώνει συμπτώματα από το αναπνευστικό (όπως βήχας, καταρροή, πυρετός), θα πρέπει απαραιτήτως να παραμένει στο σπίτι μέχρι και ένα 24ωρο μετά την ύφεση των συμπτωμάτων, ώστε να μη μεταδώσει τον ιό σε άλλους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, προς αποφυγή του πανικού, ότι η νοσηρότητα και η θνητότητα που παρατηρείται φέτος, είναι αντίστοιχη με άλλες χρονιές.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων